Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibile schimbări majore la RCA: prinderea prin camere video a șoferilor care circulă fără poliță și un nou sistem de punctaj la accidente

playtech.ro
RCA asigurare

Autoritățile pregătesc modificări de substanță ale legislației în privința RCA. Datele publicației de profil Profit.ro indică inclusiv un set de propuneri avansate acum pentru creșterea gradului de cuprindere în asigurări RCA, precum implementarea unui sistem informatic care să depisteze, prin intermediul informațiilor furnizate de camere video, autovehiculele care circulă fără o poliță RCA valabilă. Sistemul are în vedere interconectarea bazelor de date ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Transporturilor, informează sursa citată.

O altă măsură aflată în analiză este implementarea unui sistem de punctaj pentru fiecare leziune și suferință provocate de un accident auto. De ce este important? Se apreciază că implementarea unui astfel de sistem poate crea un punct de referință pentru instanțele de judecată, în cazul acordării despăgubirilor morale pentru vătămări corporale și deces, și o predictibilitate mai mare pentru societățile de asigurare în ceea ce privește fundamentarea tarifelor.

O altă măsură avansată este îmbunătățirea infrastructurii rutiere (marcaje rutiere, reconfigurări de intersecții etc.), a comportamentului conducătorilor auto, prin implementarea de politici publice care să stimuleze conducerea preventivă, precum și a relației dintre părțile implicate în gestionarea contractelor RCA, în special asigurători și unități reparatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.