Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Post TV australian: Un suspect în cazul uciderii jurnalistului saudit a studiat medicina legală în Australia

https://www.abc.net.au
Salah al-Tubaigy
Un doctor suspectat că a făcut parte din grupul care l-a asasinat pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a urmat cursuri de medicină legală în Australia, a anunţat joi postul de televiziune australian ABC, relatează dpa, informează Agerpres.

Doctor Salah al-Tubaigy a fost identificat de autorităţile turceşti ca fiind unul dintre cei 15 bărbaţi care s-au aflat pe 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul, unde Jamal Khashoggi, corespondent saudit pentru Washington Post, ar fi fost ucis şi tranşat. 

Tubaigy ar fi fost văzut transportând un fierăstrău pentru oase la venirea şi plecarea sa din Istanbul, au declarat autorităţile turce. 

Presa australiană a relatat că el a lucrat trei luni, începând din iunie 2015, la Institutul Victorian de Medicina Legală din Melbourne ca medic legist, costurile acestor cursuri de pregătire fiind plătite de guvernul saudit. 

În cadrul acestor cursuri, Tubaigy a învăţat cum să gestioneze mai eficient şi să identifice victimele unor dezastre, dar nu a efectuat nici o autopsie în perioada în care s-a aflat la institut. 

În acea perioadă, el era şeful comisiei de medicină legală din Arabia Saudită şi ulterior a deţinut o funcţie de conducere în cadrul Ministerului de Interne saudit. 

Jamal Khashoggi (59 de ani) s-a exilat în SUA în 2017 de teamă că va fi arestat după ce a criticat unele decizii al Prinţului Mohammed bel Salman şi intervenţia militară a Riadului în Yemen. El a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenie turcă. Oficiali turci au declarat că Jamal Khashoggi a fost ucis şi că saudiţii au scăpat apoi de cadavru, acuzaţie negată cu fermitate de Riad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.