Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Postul BBC, acuzat de evaziune fiscală în India: opoziția acuză intimidarea presei

bbc

Ministerul indian de Finanțe a acuzat BBC de evaziune fiscală, afirmând că nu și-a declarat integral veniturile și profiturile obținute din operațiunile sale din această țară.

Autoritățile fiscale indiene au încheiat joi seară trei zile de percheziții la birourile din Delhi și Mumbai ale postului britanic de televiziune. Partidele politice de opoziție și alte organizații media au criticat perchezițiile ca fiind o încercare de intimidare a presei, transmite The Guardian.

De asemenea, criticii premierului Narendra Modi au pus sub semnul întrebării momentul ales pentru aceste percheziții, care au avut loc la câteva săptămâni după ce BBC a difuzat în Marea Britanie un documentar critic la adresa lui Modi.

BBC a precizat într-o declarație că va "răspunde în mod corespunzător oricărei comunicări oficiale directe primite din partea Departamentului de impozitare a veniturilor". "Sprijinim personalul - unii dintre ei s-au confruntat cu interogatorii lungi sau au fost nevoiți să rămână peste noapte - iar bunăstarea lor este prioritatea noastră. Producția noastră a revenit la normal și ne menținem angajamentul de a ne servi publicul din India și din afara ei", a precizat BBC.

Agenția de știri Press Trust of India a citat joi oficiali neidentificați care au declarat că anchetatorii au colectat date financiare de la angajați individuali ai BBC și au făcut copii ale datelor electronice și pe hârtie din organizația de știri. Aceasta a precizat că autoritățile investighează aspecte legate de impozitarea internațională și de prețurile de transfer ale companiilor subsidiare ale BBC.

Liderul principalului partid de opoziție din India, Congresul, Mallikarjun Kharge, a descris percheziția birourilor BBC drept un atac la adresa libertății presei sub guvernul lui Modi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.