Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posturi cu dedicație la Loteria Română? Cazul funcției de 'șef Resurse Umane' naște controverse

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
loto numere noroc loterie

Suspendat pe data de 23 martie 2022, concursul pentru ocuparea funcției de șef Resurse Umane la Loteria Română se va desfășura, totuși, pe 6 mai anul curent, așa cum arată un anunț postat pe site-ul Loteriei Naționale.

Potrivit informațiilor publicate într-o anchetă de jurnaliștii de la FANATIK, Minodora Duneață-Dovlete și-a depus candidatura și la acest concurs, fiind, de fapt, singura aspirantă la postul de șef al departamentului Resurse Umane din cadrul Loteriei Naționale, companie cu peste 3000 de angajaţi.

Semnalele de alarmă trase de FANATIK cu privire la candidaturile controversate depuse pentru concursul organizat de Loteria Română pentru ocuparea funcției de șef Resurse Umane și-au făcut efectul. Astfel, într-un comunicat postat pe site-ul companiei, Loteria Română informează că s-a suspendat concursul respectiv. ”Începând cu data de 23.03.2022, concursul pentru ocuparea postului vacant de sef serviciu din cadrul Serviciului Resurse Umane, având ca dată de organizare a concursului 28.03.2022, se suspendă până la o dată ce va fi comunicată ulterior pe site-ul CNLR-SA”, se arată în comunicatul Loteriei Române.

La începutul lunii martie a acestui an, ministrul economiei, Florin Spătaru, a anunțat înlocuirea lui Vlad Cristian Soare din funcția de director general al Companiei Naționale Loteria Română cu Bogdan Pătru (62 de ani).

Noul director al Loteriei Române a absolvit facultatea la 52 de ani! În ultimii 30 de ani, Bogdan Pătru a condus o companie înființată de Gabriela Firea, a activat în imobiliare și a vândut televizoare

Potrivit economedia.ro, instalarea lui Bogdan Pătru într-o funcție de asemenea importanță a fost una cel puțin surprinzătoare, care a stârnit mari controverse, în contextul în care noul director general al Loteriei Române a terminat o facultate la 52 de ani și nu are deloc experiență în domeniu.

”Pătru a fost, până acum un an, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, una din celebrele 22 de companii înființate de fostul primar al Bucureștiului Gabriela Firea și printre puținele care au rămas încă în activitate. Potrivit CV-ului său, el a fost muncitor necalificat la începutul carierei și a terminat o facultate economică la 52 de ani”, nota g4media.ro sursa citată despre Bogdan Pătru. Potrivit CV-ului oficial, noul director al Loteriei a lucrat în trecut mai mulți ani în domeniul afacerilor imobiliare, după ce – din 1994 până în 1999 – a fost partener la o firmă care importa televizoare, dar și șef birou la Electronica Pipera. Bogdan Pătru și conducerea Loteriei au scos recent la concurs postul de ”Specialist resurse umane principal I”, pentru data de 24 martie 2022.

Loteria Română scoate la concurs un post pe 24 martie, după care anulează concursul și scoate alt post la concurs, în același domeniu, pe 28 martie

Surprinzător sau nu, concursul programat pe 24 martie s-a anulat fără explicații, așa cum apare comunicat pe site-ul Loteriei. ”Concursul pentru ocuparea postului vacant de specialist resurse umane principal I prin procedura de recrutare externă se anulează”, anunța oficial compania.

Numai că, aproape imediat, pe același site al Loteriei Române a apărut un alt anunț, care privește angajarea pentru funcția importantă de Șef Serviciu Resurse Umane (funcție diferită de prima scoasă la concurs, care era ”Specialist resurse umane principal I”).

Potrivit informațiilor FANATIK , printre CV-urile depuse pentru ocuparea postului apare și numele Minodorei Duneață, o fostă profesoară din județul Dâmbovița, ultima oară angajată în cadrul Primăriei Capitalei, ca expert Birou Exproprieri la Direcția Patrimoniu.

În condițiile în care pe funcția scoasă la concurs operează de opt ani o angajată veche a Loteriei, Raluca Elena Băjinaru, cu mare experiență în domeniu, prezența Minodorei Duneață – înscrisă în concurs în ultimul moment, pe 16 martie – reprezintă cel puțin o candidatură controversată, dacă e să ne luăm după reperele carierei fostei profesoare originară din Târgoviște.

Chestionat de jurnaliștii FANATIK cu privire la concursul pentru ocuparea postului de șef al Resurselor Umane, Bogdan Pătru, directorul general al Loteriei Române a declarat: ”De ce mă sunați pe mine pentru așa ceva? Sunați la Biroul de Comunicare pentru asemenea informații”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.