Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Potențialul său instituțional trimite prețul Bitcoin la peste $30k (analiză)

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Analistul platformei de investiții eToro, Simon Peters, a analizat piața criptoactivelor. Bitcoin a ajuns la peste 30.000 de dolari pentru prima dată din aprilie și doar pentru a doua oară în 2023. Există câțiva factori pe piață în acest moment, care par să redea viață celui mai mare criptoactiv din lume.

În primul rând, începerea demersurilor pentru ca un ETF bitcoin spot să fie aprobat de o instituție financiară majoră precum BlackRock, la care s-au alăturat de atunci și alte instituții precum Wisdom Tree și Valkyrie, a reanimat potențialul ca fonduri uriașe de capital să aibă acces ușor la piață. BlackRock gestionează o sumă extraordinară de bani care ar putea debloca un potențial enorm pentru bitcoin dacă ETF-ul său ar fi aprobat.

În al doilea rând, asistăm la apariția pe piață a unei serii de noi platforme instituționale, ceea ce întărește și mai mult potențialul de creștere fără precedent al accesului la deținerea de bitcoin. Firme precum Citadel, Fidelity și Charles Schwab lucrează toate în acest sens facilitând în continuare accesul la criptoactiv.

În cele din urmă, președintele Fed, Jerome Powell, a depus ieri mărturie în fața Comitetului pentru servicii financiare al Camerei Reprezentanților din SUA, discutând despre stablecoins "pe care Fed le vede ca pe o formă de bani". Powell a remarcat, de asemenea, că bitcoin are 'staying power'.

În general, ceea ce vedem în narațiunea potențial optimistă pentru bitcoin este aprobarea instituțională generală - atât financiară, cât și de reglementare - a bitcoinului ca activ. Investitorii importanți, care au deja acces la piață par să anticipeze potențialele schimbări de pe piață, prevăzând că sume mari de capital se vor alătura în curând pieței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.