Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

POTOP în Taiwan. Două furtuni puternice au produs inundaţii şi pene de curent

Central News Agency
taiwan

Ploile torenţiale aduse de taifunul Haitang au provocat inundaţii în sudul Taiwanului şi pene de curent, la doar câteva zile după ce taifunul Nesat a lovit această insulă, au declarat luni oficialii locali, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Autorităţile au recurs luni la pompe de apă în zonele joase din districtele Pingtung şi Tainan în lupta cu inundaţiile, a precizat luni Biroul pentru Resurse Hidrologice.

Citeşte şi: Reacție DURĂ a SUA după ce Putin a anunțat că EXPULZEAZĂ 755 de diplomați americani

Măsurile au fost luate în contextul în care precipitaţiile înregistrate au depăşit 660 milimetri începând de duminică după-amiaza în unele zone ale districtului Pingtung, din sudul Taiwanului.

Peste 650.000 de case au rămas fără energie electrică în timpul weekendului, a indicat Biroul Central pentru Operaţiuni de Urgenţă. Luni, circa 28.600 de case au rămas fără curent.

Deşi Serviciul meteorologic din Taiwan a ridicat deja avertismentele privind furtuna după ce aceasta s-a mutat în provincia Fujian, din sud-estul Chinei, în Taiwan sunt aşteptate încă ploi torenţiale pe parcursul zilei de luni.

Mai multe părţi ale autostrăzilor naţionale din sudul ţării au rămas închise luni, în timp serviciile unui operator feroviar în zona muntoasă a ţării au fost suspendate.

Pe parcursul weekendului, 128 persoane au fost rănite după ce taifunul Nesat, apoi taifunul Haitang au lovit această insulă.

Daunele cauzate de cele două taifunuri pentru sectorul agricol al ţării se ridică la 171,9 de milioane de dolari taiwanezi (5,7 milioane de dolari americani), potrivit centrului amintit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.