Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Potopul se întoarce: Hidrologii au alertat Moldova şi Transilvania cu un Cod Portocaliu

inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o serie de avertizări Cod portocaliu de inundaţii, ce vizează mai multe bazine hidrografice din Transilvania şi Moldova, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ciutacu sare în apărarea lui Liviu Dragnea! Mesaj dur pentru liderii politici

Potrivit hidrologilor, până marţi, la ora 6:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Moldoviţa - amonte confluenţă cu râul Râsca, Bistriţa - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Dorna Arini (judeţele Suceava şi Harghita) şi Suha (judeţul Suceava).

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’

Fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce, în intervalul de referinţă, cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Doabra, Beltag şi Tocila (afluenţi ai râului Moldova).

Citește și: Lia Olguța Vasilescu iese la rampă! S-au triplat pe guvernarea ciumei rosii

De asemenea, până luni, la ora 00:00, se vor produce fenomene hidrologice importante pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava - bazin superior, Moldova - bazin superior amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc şi pe unele râuri din bazinul superior al râului Moldoviţa (judeţul Suceava).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.