Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Potrivit avertismentelor unor experți, Moscova pregătește terenul în vederea invadării Moldovei

rusia moldova

Kremlinul folosește în cazul Moldovei o retorică foarte similară celei lansate înaintea invadării Ucrainei, după cum afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), relatează The telegraph citat de stiripesurse.md

Potrivit acestei instituții, metodele Moscovei sunt concepute în așa fel încât să stabilească niște condiții care să justifice o posibilă viitoare acțiune rusească împotriva Moldovei.

Ieri, referindu-se la conflictul din Transnistria, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a făcut o serie de afirmații foarte asemănătoare celor destinate Ucraainei înainte ca Rusia să-și anexeze Crimeea și să-și lanseze campania totală.

Astfel, el a pretins în mod fals că SUA și UE controleaază guvernul moldovean. El a mai pretins că, în Transnistria, trăiesc aproximativ 200000 de cetățeni ruși, iar Rusia „este îngrijorată de soarta lor” și „nu va permite ca ei să devină victimele unei noi aventuri occidentale”.

Kremlinul a apelat la ideea protejării compatrioților din străinătate ca să justifice ocupația Traansnistriei începând ddin 1992, precum și invadarea totală a Ucrainei, afirmă cei de la ISW.

„Nu se știe când ar putea avea loc operațiunea rusească din Moldova, dar Kremlinul pregătește condițiile informaționale pentru ca asta să se-ntâmple cât de curând”, subliniază institutul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.