Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Buzău, peste 80% dintre şcolile din judeţul Buzău vor începe cursurile cu prezenţă fizică, săptămâna viitoare

Agerpres
elevi scoala

Peste 80% dintre şcolile din judeţul Buzău vor începe cursurile, săptămâna viitoare, faţă în faţă, după ce Ministerul Educaţiei a permis reluarea activităţilor fizice în şcolile din localităţile cu incidenţa cazurilor de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, dar şi după creşterea procentului de profesori vaccinaţi, conform news.ro

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, din cele 472 de unităţi de învăţământ câte sunt în judeţ, vor rămâne în online doar 75, dintre care 2 din cauza infrastructurii.

”Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii a suferit modificări iar copiii pot fi prezenţi cu prezenţă fizică şi în unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare este sub 60%, dar rata de incidenţă este de sub 3 la mie. Acest lucru, pe lângă creşterea procentului de personal vaccinat în unităţile de învăţământ, a condus la creşterea procentului de activităţi didactice cu prezenţă fizică în judeţul Buzău la 84%. Mai avem 16 procente de şcoli în on-line în tot judeţul. Mai exact, din 472 de unităţi din judeţ, 75 sunt în on-line, dintre care 2 din motive de infrastructură, 73 sunt în on-line pentru că au procentul de vaccinare mai mic de 60% şi sunt din localităţi unde rata de incidenţă este peste 3 la mie", a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu.

Asta înseamnă că de săptămâna viitoare,aproximativ 54 de mii de elevi vor fi prezenţi în clase, în timp ce în online rămân circa 7300.

Conform ultimelor raportări, judeţul Buzău are o rată a îmbolnăvirilor cu Covid de 3,72 la mia de locuitori

Cinci comune, Pardoşi, Odăile, Florica, Colţi şi Chiliile au o incidenţă 0, fără nici un caz de Covid în ultimele 2 săptămâni.

Cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor în judeţul Buzău este la Săpoca, 10.74 cazuri de covid la mia de locuitori, în timp ce municipiul Buzău are 4.96 cu 643 de infectări în ultimele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.