Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveste de film: un copil migrant, de doar un anișor, a traversat Mediterana fără părinții lui

vaticannews
bebelus copil mama nastere

Un copil de un an, neînsoţit şi ai cărui părinţi l-ar fi trimis să traverseze singur Marea Mediterană, a ajuns în siguranţă pe insula Lampedusa, au relatat sâmbătă media italiene, citate de AFP.

Copilul, despre care se crede că abia are un an, a fost reperat de echipele de salvare printre circa 70 de bărbaţi pe o barcă acostată vineri pe această insulă siciliană, conform cotidianului La Repubblica, informează Agerpres. 

Aproximativ 500 de migranţi au ajuns în şapte debarcări separate pe această mică insulă în ultimele două zile, conform ziarului.

"A traversat Mediterana chiar înainte să fi învăţat să meargă. A înfruntat valurile singur", a adăugat cotidianul, subliniind că băieţelul este "prea mic pentru a-şi spune numele şi povestea".

Nici ceilalţi migranţi nu ştiau cum îl cheamă pe copil, dar părinţii acestuia i-ar fi rugat să aibă grijă de el în timpul traversării, probabil pentru că ei nu au putut să se îmbarce cu el, conform La Repubblica.

Printre ceilalţi migranţi ajunşi recent se numără un adolescent de 14 ani, a cărui mamă a murit în timpul unei tentative de salvare în largul insulei.

"Ea se afla pe o barcă împreună cu alte 25 de persoane, printre care şi propriul fiu, care a văzut-o cum se îneacă", a precizat organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) pe Twitter.

"Un nou deces care ar fi putut fi evitat la porţile Europei, o nouă viaţă pierdută din cauza unor politici migratorii iresponsabile", şi-a exprimat regretul MSF.

Numărul migranţilor care vor să ajungă în Europa prin Mediterana, plecând din Libia sau Tunisia, este în creştere puternică faţă de anii precedenţi.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, aproximativ 1.340 de persoane au murit pornind în călătorii periculoase prin Mediterana Centrală de la începutul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.