Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea EMOȚIONANTĂ a fetiței din Vaslui, care i-a cerut primarului un telefon pentru a putea învăța online, a ajuns în Australia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Fetiţa din Şuletea care i-a cerut primarului un telefon împrumut este numită „eroul comunei”, iar povestea ei a ajuns până în Germania, şi chiar în Australia. Reprezentanţi ai unor companii din Australia vor trimite bani pentru copiii nevoiaşi, iar datorită copilei, elevii din sat vor avea internet, anunță MEDIAFAX.

​Cazul fetiţei din satul vasluian care i-a scris primarului să îi împrumute un telefon pentru cursurile online sau să îi cumpere unul în rate, pe care o să îl achite din alocaţie a făcut înconjurul lumii. După această întâmplare, primarul din comuna Şuletea spune că se strâng telefoane şi tablete pentru mai mulţi copii nevoiaşi.

Citește și: E oficial! Guvernul permite reducerea impozitului

„Fetiţa este eroul comunei noastre, datorită ei foarte mulţi copii nevoiaşi vor fi ajutaţi. Eu nu voi face niciun tabel, o să rog fiecare diriginte sau fiecare învăţător să stabilească cui îi vor da aceste mijloace de comunicare. Numai vineri au venit 5-7 tablete şi vreo 6 telefoane. Au ajuns prin curier, prin Poşta Română. Sunt bucuros că românul este solidar, răspunde la nevoile celor mai necăjiţi”, a spus Ciprian Robert Tamaş, primarul comunei Şuletea.

Până în Australia a ajuns povestea fetiţei din Şuletea, elevă la şcoala primară din sat, care mai are acasă încă şase fraţi.

„Sunt oameni din afara graniţelor ţării, din Germania. Chiar vineri am fost sunat din Australia de oameni care spuneau că au toată încrederea să trimită nişte bani. În plus, o companie va asigura 37 de telefoane. Vor sponsoriza, cu tot cu internet, cu tot cu abonamente”, a mai declarat primarul.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Numai la şcoala din Şuletea sunt 30 de elevi care nu au tabletă, laptop şi nici măcar telefoane pentru a putea interacţiona cu cadrele didactice online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.