Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea familiei de români care a murit în accidentul de autocar din Veneția

CNN
accident-venetia

Un autobuz plin cu turiști care vizitaseră centrul istoric al Veneției a căzut marți seara în gol de pe un pod, printre zecile de morții fiind și doi români împreună cu copiii lor.

Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte aproximativ 20 au fost rănite foarte grav când autobuzul care transporta turişti, printre care ucraineni, francezi şi germani, a căzut în gol circa 30 de metri, de pe un pod din nordul Veneției, şi a luat foc.

Autoritățile au descris incidentul ca fiind „o tragedie de proporţii enorme”.

Accidentul s-a produs la scurt timp după ora locală 19.30. Autobuzul efectua o navetă între centrul istoric al Veneţiei şi un camping situat pe continent din partea companiei de transport public din Veneţia (ACTV), ceea ce explică de ce victimele şi răniţii sunt de mai multe naţionalităţi, nu doar italieni.

Potrivit cotidianului Il Corriere della Sera, autobuzul a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart parapetul de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit pe calea ferată după o cădere de 30 de metri.

Cine sunt românii care au murit

Printre persoanele decedate au fost identificați și patru români, conform Ministerului de Externe.

TVR a transmis că este vorba de un bărbat în vârstă de 45 de ani, soția acestuia în vârstă de 42 de ani, precum și cele două fete ale acestora, în vârstă de 8 și 13 ani.

Cei patru români erau stabiliți în Germania,veniseră în vacanță la Veneția și erau cazați la campingul care închiriase autocarul.

content-image

În privința cauzelor accidentului, una din ipoteze este aceea că e foarte posibil ca șoferului să i se fi făcut rău. Asta pentru că, după imaginile de pe camerele de supraveghere, s-a constatat că autocarul nu avea viteză, iar șoferul nu a frânat, autocarul s-a balansat și a căzut peste pod, direct pe calea ferată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.