Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO: Povestea fotografiei cu care Iohannis i-a dat sah mat lui Ponta

Presdintele PNL Klaus Iohannis a venit pregatit cu o arma secreta impotriva lui Victor Ponta la dezbaterea de miercuri seara. Este vorba de o fotografie in care Ponta este inconjurat de multi lideri PSD, impreuna protestand impotriva arestarii preventive a presedintelui CJ Arges la vremea aceea (2011) - Constantin Nicolescu. PSD acuza atunci o implicare abuziva a PDL in acea arestare. Insa Constantin Nicolescu a fost in final condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare, ce-i drept intr-un alt dosar.

"Daca vorbim de actiuni care ne definesc ca politicieni, o frumoasa imagine de grup in ianuarie 2011 in jurul dlui Constantin Nicolescu, cu dl Ponta, Nastase, Severin, Hrebenciuc, Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Pendiuc, care au afirmat ca e o persecutie politica si nu e bine ca acest domn, intre timp condamnat, sa fie deranjat. Asta nu se numeste independenta justitiei, ci fortarea justitiei", a spus Iohannis in dezbaterea de miercuri seara.

Citeste si: FOTO: Iohannis a scos un as din maneca. Cu ce l-a lasat masca pe Ponta

Baronul de Arges era cercetat in 2011 pentru alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. In iulie 2014 el a fost condamnat la 9 ani si jumatate de inchisare intr-un alt dosar de fraudare a unor fonduri europene. Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată în februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstrucţiei a două poduri despre care CJ a atestat nereal că fuseseră afectate de inundaţiile din primăvara şi vara anului 2005. Frauda s-ar ridica la 1,2 milioane de euro.

Insa in 2011 liderii PSD in frunte cu Victor Ponta si Adrian Nastase au decis sa il sustina, iar fotografia prezentata de Iohannis in dezbaterea de miercuri a fost facuta chiar la acea manifestatie de sustinere:content-image

sursa foto: Mediafax

"Astăzi, la ora 15.00 în toată ţara sediile PDL vor fi pichetate de către colegii noştri, pentru a cerere un singur lucru, ca PDL să nu facă ceea ce a făcut în Argeş, acolo unde şeful PDL local, dnul Mircea Andrei, a cerut arestarea oamenilor şi ca un semnal că PDL trebuie să înţeleagă că nu ne putem întoarce la vremurile în care un partid decide arestarea opozanţilor politici", declara atunci Ponta, anuntand protestul la care sustinatorii PSD au purtat pancarte cu textul: "Şi eu sunt un pericol public. Arestaţi-mă", iar pe cealaltă parte:" Nicolescu liber".

"Traian Basescu stia de la Strasbourg ca fusese deja arestat pentru fapte de coruptie. Traian Basescu stia el, la Strasbourg, inainte sa stie judecatorii ce se va intampla", declara Ponta la protest.

Marian Vanghelie spunea ca se teme sa nu urmeze el pe lista celor saltati de procurori: "Au inceput sa-l ia pe Nicolescu, care e un om corect, sa vada unde pot ajunge. Nu ne e frica. Astept sa vina mascatii la 6 dimineata acasa. Astept, ma uit pe geam, sa vad daca-mi vine randul. Dar va spun ca, pana imi va veni randul, am sa fiu alaturi de Nicolescu si am sa fiu alaturi de toate neregulile astea si voi spune public tot ceea ce se intampla si ce cred ca este in neregula in tara asta", a declarat Vanghelie.

Reprezentantii PDL de atunci sustineau ca intregul protest este o strategie de a il aduce pe Victor Ponta la Putere, in functia de presedinte: "Instigarea la violenta, la neliniste sociala, crearea de tensiuni, fac parte dintr-un plan de a-l aduce la putere pe domnul Victor Ponta in functia de presedinte si pe domnul Adrian Nastase in functia de premier", declara Sever Voinescu - atunci deputat PDL.

Premierul n-a renuntat sa il sustina pe baronul de Arges si pe altii ca el nici in 2014, ce-i drept inainte ca acesta sa fie condamnat la inchisoare. El a declarat atunci c ain momentul in care va ajunge la Cotroceni le va face dreptate - lui "Costica" si celor ca el.

"Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie. (...) Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi", spunea Ponta in aprile 2014.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.