Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea labradorului Liggy, un câine de asistență care i-a oferit independență stăpânei sale aflate în scaun cu rotile

caine

Labradorul Liggy, un câine de asistență care o ajută pe stăpâna sa, o britanică aflată în scaun cu rotile, atât la serviciu, cât și acasă, este un exemplu al modului în care animalele pot să îi ajute pe oamenii cu handicap să devină independenți, potrivit The Sun, anunță MEDIAFAX.

Câinele o ajută pe Nicki Berry și la serviciu și acasă: deschide uși, aduce diverse lucruri și pune chiar și rufele în mașina de spălat.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Nicki Berry, din orașul britanic Goole, East Yorks, lucrează în domeniul cursurilor prin corespondență, are 48 de ani și a rămas paralizată în 2015, în urma unei afecțiuni la coloana vertebrală. În plus, femeia suferă de tremor esențial încă din copilărie. Ea și Neil, soțul ei, care o îngrijește, au apelat la asociația Canine Partners pentru a aduce în casă un câine de asistență.

În afară de faptul că o ajută pe Nicki la serviciu, unde Liggy are chiar și ecuson și numele scris pe birou, câinele contribuie și la ridicarea moralului colegilor stăpânei sale.

"Numele pe care le avem pe birou sunt Nicki și Liggy. Suntem pereche. Este uimitoare", a povestit femeia.

De altfel, la serviciu, Liggy este privită ca un membru al echipei.

Iar Nicki spune că labradorul i-a schimbat viața. Femeia compară câinele cu un "televizor care este pe standby" și adaugă faptul că, și atunci când se odihnește în coșul de la birou, este gata să o ajute în câteva secunde.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

Liggy i-a dat lui Nicki încredere să meargă la cafenea în pauzele de la muncă, iar, la nivel mai general, i-a oferit independență.

"Legătura pe care o avem este uriașă, iar relația pe care o avem îmi permite să fac lucruri pe care nu puteam să le fac înainte să o am. Mi-a oferit independență", a spus Nicki Berry.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.