Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Povestea se derula în fața mea ca un film.' Ce a experimentat o pacientă

Radu Pop
constantin gingu sanador

„Conf. Dr. Constantin Gîngu a fost ca un înger păzitor pentru mine! Mi-a explicat ce urmează să facă, ce tehnologii va folosi. Povestea dânsului despre mine se derula în fața mea ca un film, dar aveam acea liniște pe care numai un profesionist redutabil ți-o poate induce. E trăirea noțiunii de încredere într-un medic, pe care am aflat-o la SANADOR. Plus spitalul, care e ceva SF, de la aparatură la organizare. Nu credeam că așa ceva e posibil!” Așa începe Felicia să povestească despre o etapă dificilă din viața ei. Una pe care a depășit-o cu succes.

Felicia a venit la un consult la Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgie Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, medic cu experiență profesională vastă, obținută prin miile de intervenții chirurgicale pe care le-a realizat. Un chist renal drept, ce ajunsese la 13 cm în diametru, a fost motivul pentru care Felicia s-a prezentat la medic. Nebăgat în seamă ani de zile, chistul a tot crescut în corpul ei vreme de 20 de ani. Și-a mărit volumul, încet dar sigur, și a tot crescut până a deplasat rinichiul cu 7 cm în jos. În plus, chistul a apărut pe un rinichi cu malformație congenitală – sindrom de joncțiune pielo-ureterală.

Starea de sănătate a pacientei a fost chiar mai complicată, prezentând concomitent și o tumoră pe unul din ovare. Evaluarea complexă a acesteia a fost realizată de Conf. Dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, directorul Spitalului Clinic SANADOR.

În urma evaluărilor, echipa medicală a decis necesitatea intervenției chirurgicale: histerectomie totală cu anexectomie bilaterală, plus cura chirurgicală a chistului și pieloplastia. S-a ales o abordare minim invazivă, laparoscopică, cu rezolvări concomitente. Metoda este recomandată în situațiile în care nu există suspiciune de malignitate a formațiunilor chistice. Este însă nevoie de o sincronizare perfectă, o experiență operatorie bogată, multă știință și comunicare avansată între membrii echipei chirurgicale. Felicia caracterizează „duetul” Gîngu – Herghelegiu în trei cuvinte: curaj, onestitate, seriozitate. „Intervenția a fost doar un somn bun, la capătul căruia m-am trezit cu o cicatrice”, își amintește Felicia.

La Spitalul Clinic SANADOR, sunt tratate afecțiuni complexe prin chirurgie urologică:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Ori de câte ori este nevoie, medicii de la SANADOR pot opera în echipe multidisciplinare, beneficiind din plin de faptul că Spitalul Clinic SANADOR este cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, în care se operează întreaga patologie chirurgicală, cu sprijinul celui mai avansat departament de anestezie și terapie intensivă din sistemul medical privat de la noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.