Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea uluitoare a 'ucigașei de bebeluși' - Procuratura din Manchester: Asistenta ar fi omorât o fetiţă la a patra încercare

stiri.md
bebelusi

O asistentă britanică judecată pentru uciderea a şapte nou-născuţi a trimis părinţilor uneia dintre victime o scrisoare în care îşi exprimă regretele. Se crede că femeia ar fi ucis-o pe fetiţa acestora la a patra încercare, a anunţat miercuri procuratura, relatează AFP, potrivit News.ro.

În a treia zi a procesului lui Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, din Manchester, procurorul Nick Johnson a adus în discuţie dosarul ”copilului I”, desemnat astfel din motive legale.

La sfârşitul lunii septembrie 2015, fetiţa, născută prematur, cu două luni mai devreme, începuse să aibă dificultăţi când respira, la jumătate de oră după ce asistenta, care contestă cele şapte crime şi zece tentative de care este acuzată între 2015 şi 2016, a hrănit-o.

Apoi, în timpul unui al doilea incident, pe 13 octombrie, una dintre colegele ei a remarcat că fetiţa era ”palidă” şi ”nu respira”, potrivit procurorului. Micuţa a scăpat, dar a fost plasată în custodia acuzatei. La primele ore ale zilei de 23 octombrie, copilul s-a simţit din nou rău, dar şi-a revenit.

La mai puţin de o oră, a sunat alarma. De data aceasta, bebeluşul nu a putut fi readus la viaţă. Mamei ei i s-a permis să îi facă o ultimă baie fiicei decedate.

”Lucy Letby a intrat în cameră”, ”a zâmbit”, a vorbit despre ”prima baie” a bebeluşului şi cât de mult i-a plăcut fetiţei, a spus procurorul, citând-o pe mama fetiţei.

Potrivit raportului final, deteriorarea stării de sănătate a copilului corespundea administrării deliberate a unei cantităţi mari de aer în stomac cu sondă nazogastrică.

Poliţiştii au interogat-o pe asistentă cu privire la o fişă pe care o trimisese părinţilor, a cărei fotografie a recunoscut că a păstrat-o în telefon.

”Ea a spus că nu este normal ca o asistentă să trimită o scrisoare, că a fost singura dată când a făcut asta, dar că nu de multe ori o asistentă cunoaşte atât de bine o familie”, a explicat procurorul.

Fetiţa ”supravieţuise primelor două luni de viaţă şi se descurca bine până când Lucy Letby a pus mâna pe ea”, a continuat el.

”Ceea ce i s-a întâmplat urmează tiparul evenimentelor care s-au petrecut cu alţii înainte şi cu ceilalţi după aceea”, a adăugat reprezentantul procuraturii, descriind un modus operandi ”persistent”, ”calculat” şi ”cu sânge rece”.

Procesul este programat să dureze şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.