Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea unei românce din Praga "Staţi acasă! Și când va trece tot greul, vă aștept la Praga să vă prezint un oraș fabulos, cu mii de povești nespuse încă!”

cehia harta
Lidia Našincová, Praga, Cehia povesteste putin din viata ei, pentru postul national de televiziune din Romania : „Numele meu este Lidia Našincová, sunt profesoară, traducătoare şi ghid autorizat de turism. Sunt româncă de origine iar din luna octombrie 1989 trăiesc la Praga.
Coronavirus ne-a afectat pe toţi, inclusiv pe mine, Praga e pustie...
De pe 16 martie, suntem în carantină, putem merge la serviciu şi înapoi, la magazine alimentare, farmacie, drogherie, numai cu mască fie medicală fie din pânză.
Cehii sunt solidari, respectă regulile, cusutul de măşti a devenit un sport naţional, cântăreţe, actriţe, chiar şi actriţa Dagmar Havlová s-au întors după ani buni la maşina de cusut...redescopăr spiritul unitar pe care l-am întâlnit aici în timpul „Revoluţiei de catifea”.
Cunosc câțiva români care locuiesc aici în Praga. Sunt bine, se protejează, ca şi mine şi familia mea. Cum? Stăm acasă, purtăm mască oriunde de cum ieşim pe uşă, inclusiv în lift, păstrăm distanţa de 2 m la intrarea în farmacie, în autobuze, consumăm ceai de plante cu 2 cuişoare şi ghimbir și la fiecare masă nu uităm să mâncăm mult usturoi. Trebuie să am grijă de mine, sufăr de laringită cronică - afecţiune profesională - cadru didactic şi ghid de peste 15 ani.
Mă pregăteam să vin în România chiar în această perioadă, pentru că nu am mai fost din decembrie 2018. Acum trebuie să aşteptăm cuminţi, acasă, să treacă acest pericol.
Mesajul meu pentru românii din țară și de pretutindeni este următorul:
Staţi acasă, numai aşa vă feriţi pe voi şi familiile voastre! Profitaţi de acest timp pentru a face un bilanţ, a descoperi valorile reale ale vieţii! Staţi acasă! Și când va trece tot greul, vă aștept la Praga să vă prezint un oraș fabulos, cu mii de povești nespuse încă!”
Sursa: TVRinternational

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.