Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părăsit de parlamentari, PP-DD primește aceiași bani publici

ppdd

PP-DD a rămas treptat fără parlamentari dar subvenția de la stat a rămas aceeași și când PP-DD avea 68 de deputati si senatori si acum, cand mai are un singur senator. În aprilie 2015, când mai avea un singur parlamentar, PPDD a primit mai mulți bani decât în aprilie 2013, când partidul avea toți parlamentarii.

Partidul crescut cu OTV a intrat în Parlament în iarna lui 2012 drept a treia forță politică din legislativ, având în spate peste un milion de voturi. Dacă PP-DD a început cu 47 de deputati si 21 de senatori, în prezent, partidul lui Dan Diaconescu mai are un singur senator, Ioan Iovescu, care a anuntat oficial ca va activa in cadrul grupului PSD dar ramane membru PP-DD.

Plecările din PP-DD au început imediat după intrarea în Parlament. Un numar de opt parlamentari plecaseră din PP-DD în primele șase luni de la începerea mandatului, după care scurgerile au continuat într-un ritm susținut pe măsură ce situația din USL s-a deteriorat. Majoritatea parlamentarilor PPDD au plecat către unul dintre partidele de la Putere (PSD, UNPR, PC), altii au devenit independenti si cativa au trecut in Opozitie.

Banii pe care PP-DD îi primește din bugetul statului, drept subvenție legală acordată pentru funcționarea unui partid politic, nu s-au împuținat din 2012 și până în prezent.

Partidele politice primesc subvenţii de la bugetul de stat prin bugetul Autorităţii Electorale Permanente astfel: 75% în funcție de numărul de voturi obținut la alegerile parlamentare pentru partidele care au trecut pragul electoral si 25% în funcție de numărul de voturi primite la alegerile locale dacă au obţinut cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiul Bucureşti.

Potrivit datelor oficiale disponibile pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, PPDD a primit în anul 2013 suma de 922.203 lei (peste 200.000 de euro) subvenție de la bugetul de stat, aceeași sumă fiind alocată și în 2014, deși în acești doi ani au plecat marea majoritate a parlamentarilor partidului.

De asemenea, banii continua sa vina la PP-DD si in 2015, in acelasi cuantum, din ianuarie pana in aprilie in conturile partidului fiind virati 282.031 lei.

În aprilie 2015, PP-DD a incasat suma de  70.507 lei, mai mult decat in aprilie 2013, cand era in efectiv complet in Parlament si a primit 69.071 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.