Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PPE alături de Ucraina: Un angajament pentru securitate și stabilitate europeană

Inquam Photos / George Calin
manfred weber ppe

Partidul Popular European (PPE) își reafirmă angajamentul ferm și unitar împotriva consecințelor negative ale războiului prelungit din Ucraina. Prioritizând solidaritatea și sprijinul necondiționat, PPE își concentrează eforturile pe promovarea stabilității și securității pe continentul european, în fața provocărilor aduse de acest conflict devastator.

“Europa noastră este alături de Ucraina. PPE va rămâne lider în mobilizarea sprijinului și asistenței UE atât de necesare până la victoria decisivă a Ucrainei. Ucraina ar trebui să devină membră a UE și NATO de îndată ce îndeplinește toate criteriile. Susținem promisiunile de aderare la UE pentru Ucraina, Balcanii de Vest, Moldova și Georgia”, se arată în Manifestul PPE, adoptat recent la Congresul PPE de la București.

În centrul acțiunilor PPE stă susținerea parcursului european al Ucrainei. Popularii europeni luptă pentru o Europă unită, în care democrația, statul de drept și drepturile omului sunt pilonii de susținere. Această direcție strategică nu doar că răspunde aspirațiilor cetățenilor ucraineni, dar servește și ca o ancoră de stabilitate și progres în regiune.

"Solidaritatea și unitatea noastră sunt mai importante ca niciodată. PPE a demonstrate deja că să fie în prima linie în susținerea Ucrainei, nu doar prin cuvinte, ci prin initiative și acțiuni concrete. Reconstrucția Ucrainei este o responsabilitate și o investiție importantă în viitorul nostru comun european. Ne stă în putere să transformăm aceste provocări în oportunități pentru o Europă mai puternică, mai sigură și mai unită ", a declarat Cristian Bușoi (PNL - PPE), președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

PPE pune accentul pe reconstrucția Ucrainei, un efort care va necesita mobilizarea resurselor și demonstrarea solidarității internaționale. Planurile de reconstrucție vizează nu doar refacerea infrastructurii fizice distruse, ci și consolidarea instituțională și democratică a țării, asigurând astfel o integrare reușită în familia europeană.

PPE recunoaște că provocările aduse de războiul din Ucraina sunt multiple și complexe, implicând nu doar aspecte de securitate, ci și economice, sociale și umanitare. Prin urmare, strategia popularilor europeni include un pachet complex de măsuri, de la sprijin umanitar și acțiuni de deminare, până la programe de dezvoltare economică și susținerea reformelor democratice.

Solidaritatea europeană și transatlantică joacă un rol esențial în abordarea eficientă a acestei crize. PPE se angajează să lucreze îndeaproape cu partenerii internaționali, instituțiile UE și NATO, pentru a coordona răspunsuri eficiente și pentru a asigura o susținere robustă Ucrainei în aceste vremuri tulburi.

Material realizat cu sprijinul Grupului PPE din Parlamentul European

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.