Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii rutieri au reţinut, în prima zi a anului, 109 de permise de conducere pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri

SEF POLITIE - ALCOOLTEST

Poliţiştii rutieri au reţinut, în prima zi a anului, 109 de permise de conducere pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.

"Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în ultimele 24 de ore, asigurându-se că românii s-au bucurat în siguranţă de prima zi a anului 2024. Structurile operative ale MAI au intervenit la 5.532 de evenimente în sprijinul cetăţenilor, 3.669 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.863 situaţii de urgenţă. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru prevenirea accidentelor şi au reţinut 299 de permise, dintre care 109 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise. Totodată, au retras 125 de certificate de înmatriculare", precizează sursa citată.

Totodată, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 905 posibile infracţiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 153 de fapte penale.

Tot în cursul zilei de luni, 1 ianuarie, s-au dispus măsuri preventive pentru 11 persoane şi au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 3.216 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

De asemenea, pompierii au efectuat 68 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 20 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei, menţionează sursa citată.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.527 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 148 pentru stingerea de incendii şi 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 12 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în ţară 9.517 de mijloace de transport şi 45.602 de persoane, dintre care 3.499 cetăţeni ucraineni. Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Totodată, din data de 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 150.495 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 16 fiind acordate în ultimele 24 de ore, mai arată comunicatul MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.