Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușire SPECTACULOASĂ - Bitcoin a pierdut peste 10 miliarde de dolari în numai o oră

ethereumworldnews.com
bitcoin

Bitcoin a scăzut brusc marţi seara, sub nivelul de 10.000 de dolari, pierzând peste 10 miliarde de dolari din capitalizarea sa în numai o oră, în urma audierii unui director al Facebook în Congresul american în legătură cu planul de lansare a criptomonedei Libra, relatează The Independent, citat de News.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă, TUR DE FORȚĂ în Ardeal - Președintele PSD va purta negocieri fierbinți cu președinții de organizații

Pierderea înseamnă că bitcoin a pierdut peste un sfert din valoarea sa în ultimele şapte zile, marcând sfârşitul unei lungi perioade de creştere care a început în 2019.

David Marcus, director al Facebook însărcinat cu proiectul Libra, a fost audiat într-o comisie a Congresului american.

Pe parcursul a doar o oră, după audiere, bitcoin s-a depreciat cu aproape 1.000 de dolari, ceea ce a şters peste 10 miliarde de dolari din capitalizarea totală a monedei virtuale.

Actualul preţ al bitcoin, de circa 9.500 de dolari pe unitate, este totuşi cu mult peste nivelul de la începutul anului, când moneda era tranzacţionată la sub 4.000 de dolari pe unitate, dar cu mult sub un maxim de aproape 20.000 de dolari, atins la sfârşitul lui 2017.

În timpul audierii, senatorii americani din comisie i-au spus lui Marcus că Facebook ”îşi face iluzii” dacă crede că oamenii vor avea încredere să îi încredinţeze banii lor.

Un senator a mers atât de departe încât a afirmat că Facebook are o agendă care promovează ”o înşelătorie flagrantă” (“flagrant displays of bulls***”)

Alţi senatori şi-au exprimat îngrijorarea că criptomoneda Libra ar putea fi folosită de organizaţii ilegale pentru a facilita spălarea de bani sau chiar finanţarea activităţilor teroriste.

După audiere, Marcus a scris pe Twitter că criptomoneda nu va fi lansată înainte să fie eliminate îngrijorările autorităţilor de reglementare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.