Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușire a acţiunilor Oracle: este cea mai mare scădere din ultimele două decenii

arcpublishing.com
Oracle

Acţiunile Oracle au scăzut marţi cu 12%, cel mai mult din ultimele două decenii, după ce producătorul de software a raportat venituri dezamăgitoare şi a emis previziuni mai slabe decât se aşteptau analiştii, transmite CNBC, citat de news.ro.

Ultima dată când acţiunile Oracle au înregistrat o scădere procentuală mai mare a fost un declin de 15%, în martie 2002, la sfârşitul crizei dot-com.

În urma prăbuşirii de marţi, averea preşedintelui Oracle, Larry Ellison, a scăzut cu aproximativ 18 miliarde de dolari. Ellison este a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 140,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, chiar în urma fondatorului Amazon Jeff Bezos şi înaintea lui Warren Buffett.

În timp ce câştigurile Oracle au depăşit estimările, compania a raportat venituri fiscale în primul trimestru de 12,45 miliarde dolari, fiind sub estimarea medie a analiştilor, de 12,47 miliarde dolari, potrivit LSEG.

Pentru trimestrul curent, Oracle a declarat că veniturile vor creşte cu 5% până la 7%, fiind sub estimarea medie a analiştilor, de 8%.

La fel ca marile companii din sectorul tehnologic, Oracle a promovat investitorilor beneficiile inteligenţei artificiale pentru afacerea sa.

Pe parcursul trimestrului, compania a adăugat funcţii AI în Fusion Cloud şi în software-ul său de gestionare a capitalului uman, iar Ellison a declarat în raportul veniturilor că, ”începând de astăzi, companiile de dezvoltare AI au semnat contracte pentru a achiziţiona o capacitate de peste 4 miliarde de dolari în Oracle Gen2 Cloud”, dublu faţă de suma pe care o rezervase la sfârşitul trimestrului anterior.

Cu toate acestea, analiştii firmei Stifel au scris într-un raport după rezultate că ”este clar că investitorii apreciau mai mult AI şi cloud-ul”. Firma are un rating de menţinere a acţiunilor şi un preţ ţintă de 120 de dolari pe unitate.

CEO-ul Oracle, Safra Catz, a subliniat dificultăţile de la divizia Cerner a companiei. În luna iunie a anului trecut, Oracle a încheiat achiziţia de 28,2 miliarde de dolari a companiei de software pentru evidenţele medicale electronice Cerner, iar acum se află într-o ”tranziţie accelerată” către cloud, a spus Catz.

”Această tranziţie are ca rezultat unii factori contrari, pe termen scurt, pentru rata de creştere a Cerner, pe măsură ce clienţii trec de la achiziţiile cu licenţă, care sunt recunoscute în avans, la abonamentele cloud care sunt recunoscute în mod etappizat”, declară aceasta.

Veniturile din segmentul de servicii cloud şi asistenţă pentru licenţe Oracle au crescut cu 13% faţă de un an mai devreme, depăşind consensul StreetAccount de 9,44 miliarde de dolari.

Dar vânzările din segmentul de licenţe în cloud şi licenţe on-premise au scăzut cu 10%, până la 809 milioane de dolari, ratând estimările. Chiar şi cu scăderea de marţi, acţiunile Oracle au crescut cu 34% în acest an, depăşind avansul indicelui S&P 500, care este în creştere cu 16%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.