Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușire financiară de proporții: O mare bancă americană desființează 20.000 de locuri de muncă

fee.org
concediat concedieri

Citigroup a anunțat că va desființa 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, recunoscând un trimestru „clar dezamăgitor”, marcat de taxe excepționale care au dus la o pierdere de 1,8 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Acțiunile băncii - care se află în mijlocul unui efort pentru a reduce birocrația, a crește profiturile și a stimula prețul titlurilor care au rămas în urma altor bănci - au crescut cu peste 1%.

„Al patrulea trimestru a fost foarte clar dezamăgitor”, a declarat directorul general Jane Fraser în fața analiștilor. „Știm că anul 2024 este critic”.

Creditorul își va reduce forța de muncă globală de 239.000 de angajați cu 20.000 de persoane - sau aproximativ 8% din personal - până în 2026, inclusiv disponibilizările din cauza reorganizării radicale, a declarat reporterilor directorul financiar Mark Mason.

De asemenea, Citi nu va mai contabiliza 40.000 de locuri de muncă atunci când își va desprinde și lista unitatea sa mexicană de consum Banamex într-o eventuală ofertă publică inițială, urmărind în cele din urmă să ajungă la un nivel de personal de 180.000 de angajați, a spus Mason.

Cu toate acestea, unii analiști au declarat că rezultatele celui de-al treilea mare creditor american după active au părut solide atunci când au fost excluse taxele excepționale.

„Câștigurile Citigroup au arătat îngrozitor, cu o pierdere mare de 1,8 miliarde de dolari, dar activitatea de bază a băncii a arătat rezistență”, a declarat Octavio Marenzi, director general la firma de consultanță în management Opimas.

Pierderea a fost cauzată de taxe de 3,8 miliarde de dolari, dezvăluite miercuri într-un dosar care includea cheltuieli de reorganizare, o rezervă legată de devalorizările valutare și instabilitatea din Argentina și Rusia și o plată de 1,7 miliarde de dolari pentru a alimenta un fond guvernamental de asigurare a depozitelor.

Banca se aşteaptă să raporteze costuri între 700 de milioane şi 1 miliard de dolari în acest an legate de costurile de concediere şi reorganizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.