Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbuşirea avionului Germanwings: Ce fel de informații căuta pe internet copilotul

Germanwings

Copilotul german Andreas Lubitz, care a prăbuşit în mod deliberat avionului Airbus A320 al companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa) la 24 martie în sud-estul Franţei, a căutat pe internet informaţii despre modalităţile prin care s-ar putea otrăvi, se arată într-un raport întocmit de un procuror german. 

Conform raportului publicat vineri de ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de agenţia DPA, datele stocate în iPad-ul copilotului arată că el a căutat pe internet furnizori de cianură de potasiu şi medicamente precum valium ori combinaţii de medicamente cu efect letal. 

De asemenea, în căutările sale pe internet făcute cu numai o zi înaintea accidentului aviatic se regăseşte şi expresia 'living will', ce desemnează un fel de testament biologic, un document prin care o persoană îşi exprimă dorinţele privind continuarea sau încetarea asistenţei medicale în situaţia în care nu ar mai fi în măsură să comunice în urma unui accident sau altui eveniment neprevăzut. 

Cu o zi înaintea apariţiei acestui raport, un procuror francez care investighează accidentul a declarat că Andreas Lubitz a consultat nu mai puţin de 41 de medici în ultimii cinci ani, încă un element ce indică faptul că el suferea de o depresie profundă. 

El urmase timp de mai mulţi ani tratamente pentru tulburări psihice, întrerupându-şi în anul 2009 cursurile de pilotaj în urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunoştinţa societăţii Lufthansa. Dar în ziua tragediei, Andreas Lubitz se afla în concediu medical în urma unui alt episod depresiv, însă de data aceasta nu a mai informat compania. Documentele medicale arată că, pe lângă tulburările psihice, el suferea şi de dezlipire de retină, o afecţiune oftalmologică ce ar fi putut să-l împiedice să-şi exercite în continuare profesia de pilot.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.