Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăbușirea Euroins: 'Estimăm în jur de 140.000 de dosare'

Inquam Photos / Octav Ganea
euroins

Cazul Euroins ar putea genera 140.000 de dosare de daună şi plăţi în valoare de 250 de milioane de euro, a explicat, luni, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, la audierile din comisiile reunite de specialitate din Senat.

„Putem să facem un calcul pentru ce urmează... Astăzi, în rezervă la Euroins sunt 55.000 de dosare de daună, care cuprind şi dosare de daună şi vătămări corporale şi pagube materiale şi aşa mai departe. Deci 55.000 de dosare care nu toate vor fi preluate. Nu toate, din istoria celorlalte trei falimente, nu vor fi însoţite de cereri de plată. Din varii motive. Deci cam 50.000 de dosare vor ajunge probabil la plată şi mai urmează, că aici trebuie să dau răspuns la întrebarea domnului senator de la AUR, toate poliţele de asigurare existente astăzi ale lui Euroins rămân în vigoare până la deschiderea procedurii definitive de către instanţă plus încă 90 de zile. Deci estimăm o perioadă cam 9 luni zile care sunt în vigoare şi care vor produce posibile daune....Estimăm undeva în jur de 140.000 de dosare şi undeva în jur 250 de milioane de euro", a spus Cristian Roşu, întrebat despre costurile care vor fi generate de falimentul Euroins.

Preţul poliţelor RCA nu o să crească în urma falimentului Euroins pentru că deja sunt luate măsuri astfel încât tarifele practicate de către asigurători să rămână în piaţă cele din 2022, a declarat, luni, preşedintele ASF, Nicu Marcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.