Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prag psihologic: bilanțul morților din Ucraina a sărit de 1.000, anunță ONU

civil ucraina

Bilanțul victimelor civile din Ucraina a depășit 1.000 de morți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului - avertizând că "cifrele reale sunt considerabil mai mari", scrie CNN. "Cele mai multe dintre victimele civile au fost înegistrate după utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și raiduri aeriene și cu rachete", potrivit OHCHR. Într-un comunicat, organismul ONU a detaliat că cele 1.035 de morți civili sunt "214 bărbați, 160 de femei, 14 fete și 28 de băieți, precum și 48 de copii și 571 de adulți al căror sex este încă necunoscut", scrie Mediafax.

Acesta a adăugat că cel puțin 1.650 de civili au fost răniți de la începutul invaziei. În regiunile Donețk și Luhansk din estul Ucrainei, OHCHR a înregistrat 311 morți și 857 de răniți în rândul civililor. În alte regiuni, printre care orașul Kiev, regiunile Cerkasy, Cernihiv, Harkov, Kherson, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk și Zhytomyr, 724 de civili au fost uciși și 793 răniți.

Citește și: Recunoștința Ucrainei față de România: Kuleba îndeamnă la boicotarea Renault pe motiv că e sponsorul Rusiei

Citește și: VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu a izbucnit: 'Idiotul de Zelenski și-a nenorocit țara, că l-au umflat cu pompa niște mafioți'

 

"OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc lupte intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă așteptate. Acest lucru se referă, de exemplu, la Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkov), Sievierodonetsk și Rubizhne (regiunea Luhansk) și Trostianets (regiunea Sumy), unde există informații privind numeroase victime civile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.