Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăpăd în Alba: Sute de locuințe inundate, mașini luate de apă, rețele publice distruse, după viitură

ISU
inundații

Peste 270 de locuințe au fost inundate, 46 de mașini au fost luate de viitură, iar rețelele de apă, electricitate și gaz au fost distruse în urma ploilor din județul Alba. Pompierii au lucrat toată noaptea, iar oamenilor au primit saci de dormit, apă și alimente. Raed Arafat gestionează situația, conform Mediafax.

Cele mai grave situații sunt în comunele Pianu, Săsciori și Săliștea. În Pianu, 18 persoane au fost salvate de către pompierii ISU Alba, s-a evacuat apa din două locuințe inundate, 140 de locuințe au fost afectate, patru kilometri de străzi au fost colmatate și parțial distruse, 10 autoturisme și două remorci au fost luate de viitură, un drum județean a fost afectat, la fel și rețeaua de apă potabilă, rețeaua de electricitate, rețeaua de gaz metan au fost afectate. Au fost inundate 190 de curți, 30 de fântâni și 200 de hectare de terenuri agricole.

În comuna Săliștea, apa a fost evacuată din 15 gospodării inundate, alte 100 fiind afectate. Șase mașini au fost luate de ape, iar rețelele de apă, electricitate și gaz metan au fost afectate.

De asemenea, în comuna Săsciori, localitatea Răchita, șase 
persoane au fost salvate de către personal ISU, s-a evacuat apa din două gospodării, alte 34 au fost inundate, la fel ca și o pensiune turistică. Un număr de 30 de autoturisme au fost luate de viitură, 10 stâlpi de electricitate au fost distruși, iar un drum județean este afectat pe șapte tronsoane. Un pod, rețeaua de apă potabilă, rețeaua de electricitate și cea de gaz metan sunt afectate.

Totodată, în localitatea Sebeșel, s-a evacuat apa din șapte gospodării inundate și au fost afectate rețelele de apă potabilă, electricitate și de gaz metan.

Pentru gestionarea situației, la fata locului este secretarul de stat Raed Arafat, precum și autoritățile locale.

Cetățenii au primit mesaj prin RO-ALERT.

Potrivit ISU Alba, în zona Răchita există un stoc asigurat de Crucea Roșie, care a dus persoanelor sinistrate 50 de saltele, 100 de saci de dormit, 100 de pături, apă, lapte și îmbrăcăminte pentru aproximativ 70 de copii.

Județul Alba s-a aflat sub cod portocaliu de ploi și cod portocaliu de inundații în cursul zilei de sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.