Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD în America, se pregătește cea mai mare EVACUARE din istorie: Peste 5,6 milioane de oameni sunt sfătuiți să plece / VIDEO

Autorităţile americane au îndemnat peste 5,6 milioane de persoane să evacueze statul Florida, în contextul apropierii uraganului Irma, care a crescut din nou în intensitate şi a fost reintrodus în categoria 5, a anunţat sâmbătă Direcţia pentru operaţiuni de urgenţă din Statele Unite, informează AFP.

După ce a făcut cel puţin 19 morţi în timpul trecerii sale prin Caraibe, uraganul Irma a lovit Cuba în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu anunță: cine sunt angajații de la stat care vor primi primă de 1.000 de euro

Irma urmează să lovească statul american Florida sâmbătă seară şi duminică dimineaţă, îndreptându-se întâi spre arhipelagului Keys, înainte de a ajunge în Miami, cu vânturi ce vor avea viteze prognozate la 240 de kilometri pe oră, potrivit Centrului naţional american pentru uragane (NHC).

Ordinele de evacuare vizează aproximativ 5,6 milioane de locuitori, a anunţat Direcţia pentru operaţiuni de urgenţă din Statele Unite.

Citește și: O nouă investiție de milioane de euro! Ce și-a achiziționat Simona Halep

Ordine de evacuare obligatorie au fost emise anterior pentru cel puţin 1 milion de locuitori din Florida, iar sute de mii de şoferi erau blocaţi în trafic vineri pe cele două autostrăzi construite de-a lungul celor două coaste ale peninsulei americane.

"Este o furtună cu efecte catastrofale, de o intensitate pe care statul nostru nu a cunoscut-o niciodată în trecut", a subliniat vineri guvernatorul din Florida, Rick Scott, care a îndemnat populaţia să părăsească zona cât mai repede.

Citește și: Dani Oțil își caută asistent/ă! Ce fel de om caută și ce spune despre salariu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.