Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD în Moscova: Încă o zi cu număr record de infectări

Cristi Șelaru
Moscova

Moscova a înregistrat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, un nou record de infectări cu noul coronavirus, după ce a recenzat 9.120 de cazuri în 24 de ore, potrivit datelor guvernamentale, informează AFP.

Vineri, în capitala Rusiei, s-au înregistrat 9.056 de noi cazuri, în comparaţie cu circa 3.000 de cazuri zilnice în urmă cu două săptămâni.

Această explozie a cazurilor de COVID-19 este provocată, potrivit autorităţilor, de varianta Delta, depistată prima dată în India şi care ameninţă să copleşească spitalele din capitală moscovită.

La nivel naţional, Rusia a recenzat un total de 17.906 de cazuri şi 466 de decese în decursul ultimelor 24 de ore, un record din data de 13 martie. În capitală, s-au înregistrat 76 de decese, scrie agerpres.ro.

În situaţia de faţă, primarul adjunct al Moscovei, Anastassia Rakova, a anunţat că municipalitatea va creşte numărul de paturi destinate pacienţilor COVID-19 de la 17.000 la 24.000 în decursul următoarelor două săptămâni.

Epicentrul pandemiei din Rusia, capitala cu circa 12 milioane de locuitori, a recenzat sâmbătă peste jumătate din numărul de cazuri de pe teritoriul ţării.

Vineri, primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a afirmat că aproape 90% dintre bolnavi erau infectaţi cu varianta Delta.

Edilul a fost nevoit să reintroducă restricţiile în capitală, dar care rămân limitate pentru a permite economiei să funcţioneze.

Municipalitatea a anunţat totodată vineri anularea evenimentelor de divertisment cu peste 1.000 de participanţi şi închiderea zonei dedicate fanilor EURO 2020 de pe complexul olimpic Lujniki.

Primarul a prelungit până pe 29 iunie măsura închiderii, decretate weekendul trecut, a spaţiilor pentru servirea mesei aflate în centrele comerciale, precum şi a spaţiilor de joacă din parcurile publice şi închiderea restaurantelor şi barurilor în intervalul 23:00 şi 06:00.

Sobeanin a decretat totodată miercuri vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor. Circa 60% dintre aceştia, echivalentul a două milioane de persoane, ar trebui să fie vaccinate până pe 15 august.

Recenta recrudescenţă a cazurilor de coronavirus a fost favorizată de o campania de vaccinare greoaie din cauza reticenţei ruşilor faţă de vaccinurile dezvoltate în ţara lor, de absenţa unor restricţii în ultimele luni şi de nerespectarea regulilor de distanţare şi a celor referitoare la purtarea măştilor.

Din decembrie, doar 19,4 milioane de ruşi dintr-un total de 146 de milioane de locuitori au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, echivalentul a circa 13% din populaţie, potrivit site-ului Gogov, un agregator de date preluate din regiuni şi din media în lipsa unor statistici oficiale.

Rusia, cu 128.911 de decese asociate COVID-19 potrivit statisticilor oficiale, este ţara europeană cu cel mai mare număr de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.