Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăpăd în SUA, în urma furtunilor şi tornadelor: Cel puţin o persoană a murit şi zeci de locuinţe avariate

BoardingPass
nor palnie tornada

Prăpăd în SUA, în urma furtunilor şi tornadelor: Cel puţin o persoană a murit şi zeci de locuinţe avariate.

Tornade şi furtuni au lovit duminică regiunea Midwest (statele central-nordice), şi sud-estul Statelor Unite, avariind zeci de case şi provocând cel puţin un deces, în Indiana, au anunţat luni autorităţile, transmite Reuters.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a anunţat că au fost raportate tornade multiple, duminică după-amiază, în centrul statului Indiana.

Reprezentanţii serviciilor pentru intervenţii de urgenţă din comitatul Martin din Indiana au confirmat decesul unei persoane. Directorul serviciului pentru situaţii de urgenţă, Cameron Wolf, a declarat că partenerul victimei a suferit răni şi a fost transportat la spital pe calea aerului. Cele două persoane locuiau într-o cabană de lemn cu două etaje, care a fost distrusă de furtuni, conform Aherpres.

"Daunele sunt aleatorii, sunt destul de răspândite", a spus Wolf într-un interviu pentru postul PBS.

Pagubele s-au produs în mare parte în zona rurală, a precizat el, adăugând că oraşele nu au fost afectate în aceeaşi măsură de furtuni.

Imaginile filmate şi difuzate de media locale prezintă arbori căzuţi, drumuri blocate şi locuinţe avariate.

De asemenea, a fost raportată o furtună puternică însoţită de grindină în Indiana şi statele învecinate, conform autorităţilor.

Eric Funkhouser, şeful pompierilor din oraşul Bargersville, la sud de Indianapolis, a declarat că, deşi nu au fost raportate victime, aproximativ 75 de case au suferit daune moderate până la severe în urma intemperiilor, potrivit unui afiliat al NBC News.

Au fost puse la dispoziţie adăposturi de urgenţă în centrul statului Indiana pentru locuitorii ale căror case au fost avariate sau distruse.

Luni dimineaţă, aproximativ o jumătate de milion de clienţi ai companiilor de utilităţi din regiunea Midwest şi din sud-estul Statelor Unite erau afectaţi de pene de curent din cauza intemperiilor, conform site-ului specializat PowerOutage.us.

În urmă cu câteva zile, cel puţin o persoană a murit şi peste 20 au fost rănite după ce o tornadă a lovit centrul Mississippi.

Un val de căldură periculos a contribuit recent la formarea unor tornade mortale în Texas şi Florida, unde cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa luna aceasta. De asemenea, inundaţiile au forţat aproape 150 de persoane să îşi părăsească locuinţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.