Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prăpăd la Kiev: O explozie a avut loc lângă gară - Răsună sirenele

YouTube
kiev ucraina

Un atac aerian rusesc a lovit miercuri în apropierea gării din sudul Kievului, unde se aflau mii de femei și copii care încercau să plece, a anunțat compania feroviară de stat ucraineană, în timp ce Adunarea Generală a ONU a cerut Moscovei să pună capăt invaziei sale, scrie Reuters.

Compania ucraineană de căi ferate a declarat că nu există informații imediate despre victime iar clădirea gării a suferit pagube minore. Trenurile circulă în continuare, scrie mediafax.ro.

Citește și: ALERTĂ Rusia anunță că nu există garanții că nu va izbucni un război cu NATO: 'Suntem îngrijoraţi de livrările de arme. Tot acest lucru este foarte periculos'

Al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, a suferit, de asemenea, bombardamente grele în a șaptea zi de război.

Invazia nu a atins încă obiectivul președintelui rus Vladimir Putin de a răsturna guvernul ucrainean, dar a făcut ca peste 870.000 de persoane să fugă în țările vecine și a zguduit economia globală, în timp ce guvernele și companiile încearcă să izoleze Moscova.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a deplânge invazia "în cei mai puternici termeni" și a cerut Rusiei să-și retragă forțele într-o rezoluție susținută de 141 din cei 193 de membri ai Adunării.

Citește și: Așa ceva se întâmplă rar: Omul lui Vladimir Putin recunoaşte că sancţiunile au 'lovit serios' Rusia

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Herashchenko, a declarat că explozia de miercuri seară din apropierea gării din Kiev ar fi putut întrerupe alimentarea cu încălzire centrală a orașului, pe fondul temperaturilor scăzute.

Un martor Reuters a declarat că explozia a făcut ca pământul să se cutremure. Nu au existat rapoarte imediate privind victimele.

Cel mai intens bombardament a lovit Harkov, un oraș de 1,5 milioane de locuitori din estul țării, transformând centrul într-un pustiu cu clădiri ruinate și moloz.

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise de bombardamente și lovituri aeriene în Harkov în ultimele 24 de ore, au declarat autoritățile.

Moscova neagă că ar viza civili și afirmă că urmărește să dezarmeze Ucraina într-o "operațiune militară specială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.