Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD marca ANAF - A curs cu amenzi USTURĂTOARE după ce 4.000 de firme au fost controlate la sânge

Economica.net
ANAF

Inspectorii antifraudă fiscală au amendat firme din toată ţara cu 4,12 milioane de lei pentru încălcarea obligaţiilor legale privind casele de marcat cu jurnal electronic, transmite miercuri Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (ANAF).

Inspectorii au verificat modul în care 3.339 de firme din toată ţara au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic și a aplicat 450 de avertismente, precum şi amenzi şi confiscări. Valoarea totală a celor 686 amenzi este de 3,79 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 322.037 lei, conform Mediafax.

Citește și: Decizie ISTORICĂ a Comisiei Europene: Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic DISPAR din 2021

În acelaşi timp, inspectorii antifraudă au suspendarea activitatea comercială în 15 locații, în 12 pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar în trei locații pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

87% din avertismente au fost aplicate contribuabililor care la data controlului nu achiziționaseră noile case de marcat cu jurnal electronic. ANAF transmite că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente, ci sancțiuni importante, precum amenzi de până la 10.000 de lei, confiscarea tuturor încasărilor și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic.

ANAF precizează că acțiunile de monitorizare și control ale inspectorilor antifraudă vor continua pentru asigurarea respectării obligațiilor legale privind dotarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.