Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele uneia dintre cele mai importante asociaţii universitare din UE: 'România se poate mândri cu reputația pe care a reușit să și-o creeze UPB'

politehnica

România se poate mândri cu reputaţia pe care a reuşit să şi-o creeze Universitatea Politehnica din Bucureşti în Europa, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele CESAER - una dintre cele mai importante asociaţii universitare la nivelul Uniunii Europene, Jim McDonald, cu prilejul celei de-a 31-a ediţii a Adunării Generale a CESAER, informează Agerpres.

"Aşadar, cred că oricare universitate din Europa ar fi foarte mulţumită să primească jumătate de miliard de euro în investiţii de infrastructură. Ce am obţinut aici este un vârf al investiţiilor de infrastructură în cadrul educaţiei academice Europene. (...) Cred că România se poate mândri cu reputaţia pe care a reuşit să şi-o creeze UPB în Europa, cum reuşesc să strângă oameni de pe tot globul pentru a participa în programele lor academice, iar eu mă bucur că sunt aici şi pot vedea nivelul de entuziasm şi calitatea infrastructurii de cercetare şi de asemenea a infrastructurii de predare. Biblioteca şi sălile de curs ce au fost construite spun multe despre investiţiile ample care au fost făcute aici", a afirmat reprezentantul CESAER.

Potrivit acestuia, UPB este o instituţie de învăţământ membră a CESAER cu rezultate academice performante.

"UPB este unul dintre membrii noştri de valoare, o universitate tehnică excelentă. (....) Poate că a fost fondată acum 200 de ani, însă este o universitate cu ambiţie mare şi care aduce o contribuţie adevărată educaţiei, cercetării şi în materie de rezultate academice performante. Astfel, dacă ne uităm la campusul universităţii, aproape jumătate de miliard de euro au fost investiţi, dovedind implicarea României în educaţie, precum şi faptul că această universitate este atât integrată în Europa, cât şi o universitate tehnică ce are un impact asupra lumii (...) ", a spus McDonald.

Rectorul UPB Mihnea Costoiu, care este şi director Board CESAER, a amintit că în ultimii ani au fost investiţi peste 500 de milioane de euro în infrastructură şi personal.

"Ne dorim ca după această adunare generală colegii noştri să cunoască potenţialul şi să putem dezvolta noi proiecte alături de partenerii noştri europeni. (....) Pentru universitatea noastră este o oportunitate extraordinară să aibă alături de noi rectori, reprezentanţi ai celor mai importante universităţi de tehnologie din Europa. Este o oportunitate de a învăţa, de a schimba foarte multe informaţii. (...) Este o ocazie excepţională să prezentăm infrastructura universităţii. Universitatea nu este o unitate militară, este o universitate extrem de deschisă, o universitate care îşi doreşte parteneriate, avem parteneriate cu universităţi din peste 100 de ţări ale lumii şi dorim să dezvoltăm aceste parteneriate şi pentru studenţii noştri dar şi pentru profesorii şi cercetătorii din universitate", a spus rectorul.

Lideri ai universităţilor europene de top discută viitorul ştiinţei şi tehnologiei în cadrul CESAER la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a deschis miercuri porţile celei de-a 31-a ediţii a Adunării Generale a CESAER - una dintre cele mai importante asociaţii universitare la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul reuneşte reprezentanţii a peste 50 de universităţi europene, din 26 de ţări cărora li se alătură personalităţi din lumea cercetării ştiinţifice şi a învăţământului tehnic superior.

Principalele teme ale reuniunii ştiinţifice, aflată în desfăşurare la Universitatea Politehnica din Bucureşti sunt axate pe de o parte pe importanţa colaborării interdisciplinare în domeniile cercetării, inovării şi educaţiei şi pe de altă parte pe realizarea beneficiilor economice pe care le poate aduce consolidarea colaborării internaţionale între universităţi.

Totodată, în cadrul evenimentului este reliefat atât rolul universităţilor în spectrul mai amplu al cercetării ştiinţifice aprofundate şi inovării, cât şi cel al negocierilor purtate de CESAER pentru crearea unei noi generaţii de instrumente de finanţare ale Uniunii Europene.

CESAER este o asociaţie europeană formată din peste 50 de universităţi specializate în ştiinţă şi tehnologie din 26 de ţări. Asociaţia non-profit a fost înfiinţată în 1990 şi este recunoscută pentru importanţa ei în Spaţiul European în Cercetării. Obiectivele organizaţiei sunt legate de optimizarea politicilor din domeniul educaţiei şi cercetării, de creşterea bugetului UE dedicat cercetării şi de promovarea cooperării internaţionale ca instrument principal pentru avansarea inovaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.