Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele algerian, Abdelaziz Bouteflika, băgat în spital de manifestanți: Din cauza amnifestațiilor care îi sunt potrivnice, liderul și-a inventat o intern

DIA-Algérie
Abdelaziz Bouteflika

Preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika se află în Elveţia şi este îngrijit la Spitalul Universitar din Geneva, susţine miercuri cotidianul La Tribune de Geneve, pe fondul manifestaţiilor care au loc de două zile în Algeria, împotriva participării lui Bouteflika la cursa prezidenţială pentru un nou mandat, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Maria Grapini, ELIMINATĂ de la numărătoarea voturilor din Comisia LIBE, după ce a GREȘIT opțiunile pentru Kovesi

Cotidianul citează "mai multe surse concordante şi bine plasate", pentru a afirma că şeful statului algerian se află la Geneva începând de duminică.

Contactată de mai multe mass-media din Elveţia şi de AFP, conducerea Spitalului Universitar din Geneva (HUG) nu a dorit să confirme această informaţie.

Potrivit site-ului de internet al HUG, clădirea, situată în centrul oraşului, dispune inclusiv de o "Divizie privată" care oferă VIP-urilor toate condiţiile de securitate şi de discreţie solicitate.

Preşedintele Bouteflika are o lungă istorie cu spitalele şi clinicile elveţiene, pe care a început să le frecventeze din 1983. De asemenea, el s-a aflat şase ani în exil politic în Elveţia, între 1981 şi 1987.

Victimă, în 2013, a unui accident vascular cerebral care l-a slăbit foarte tare, el şi-a anunţat cu toate acestea, la 10 februarie, decizia de a candida pentru un nou mandat, al cincilea, ceea ce a declanşat o mişcare de contestare de anvergură naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.