Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele american Donald Trump se declară 'persoana cel mai puţin rasistă din lume'

Instagram
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump s-a apărat marţi în faţa acuzaţiilor de rasism care i-au fost aduse, după ce în ultimele zile a lansat atacuri repetate la adresa unui pastor şi a unui ales de culoare, relatează AGERPRES.

"Sunt persoana cel mai puţin rasistă din lume", a afirmat Trump în faţa presei la Casa Albă.

"Niciun alt preşedinte nu a făcut atâtea ca mine pentru afro-americani", a insistat el, menţionând că şomajul în rândul persoanelor de culoare "nu a fost la un nivel atât de scăzut niciodată în istoria SUA".

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’ .

La finele săptămânii trecute, Trump l-a criticat virulent pe reprezentantul democrat de Baltimore, Elijah Cummings, declarând că circumscripţia sa este un loc "dezgustător, infestat de şobolani", "foarte periculos şi murdar", în care "nicio fiinţă omenească nu şi-ar dori să trăiască".

Preşedintele SUA a asigurat că a primit numeroase apeluri din partea "comunităţii afro-americane pentru a-i mulţumi pentru implicarea" sa în acest subiect şi pentru a-l felicita că "cineva spune în sfârşit adevărul".

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Luni, el l-a acuzat pe reverendul Al Sharpton, personalitate a mişcării de apărare a drepturilor negrilor americani, că este un "escroc care-i urăşte pe albi şi pe poliţişti".

"Mă înţelegeam bine cu Al Sharpton. Acum e un rasist", a mai remarcat marţi liderul de la Casa Albă.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

Donald Trump a spus şi la jumătatea lui iulie că nu are "nicio urmă de rasism", după ce a fost criticat pentru că a invitat patru legislatoare democrate provenite din rândul minorităţilor să "se întoarcă" în ţările lor de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.