Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Asociației 15 Noiembrie 1987 îl acuză pe Augustin Lazăr că MINTE: 'Nu avea cum să nu-l cunoască pe Iulius Filip'

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Președintele Asociației 15 Noiembrie 1987, Marius Boeriu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că procurorul general Augustin Lazăr nu avea cum să nu-l cunoască pe disidentul anticomunist Iulius Filip, pentru că cei care se revoltau împotriva regimului “puteau fi numărați pe o mână”.

Președintele Asociației 15 Noiembrie 1987, Marius Boeriu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că membrii acesteia îl cunosc personal pe disidentul anticomunist Iulius Filip și tocmai de aceea au redactat o scrisoare deschisă adresată Societății Timișoara, pentru a-și arăta solidaritatea.

Citește și: Solicitare urgentă a președintelui Klaus Iohannis! Ordin la nivel național

„Noi, cei de la Asociația 15 Noiembrie 1987, îl cunoaștem personal pe Iulius Fillip și având în vedere relația foarte bună din cursul anilor, a fost deținut politic, este amicul Asociației 15 Noiembrie 1987, noi suntem solidari cu dânsul. Dacă dânsul a pățit ceea ce a pățit, noi ne solidarizăm cu Iulius Filip. Societatea Timișoara se remarcă cu celebrul «Punct 8 de la Timișoara», iar ei au acordat premii unor personalități importante ale societății civile, printre care trebuie să-l reamintim pe Regele Mihai. Nu cred că este îndreptățit Augustin Lazăr să stea alături de Regele Mihai, plus că a făcut parte din vechiul sistem”, a afirmat Marius Boeriu.

De asemenea, președintele Asociației 15 Noiembrie 1987 a declarat că procurorul general Augustin Lazăr „nu avea cum să nu-l cunoască” pe Iulius Filip, în condițiile în care persoanele care se revoltau împotriva regimului comunist puteau fi numărate pe degetele de la o mână.

Citește și: Ieșire fulgerătoare a lui Augustin Lazăr! Reacție în forță, după interviul difuzat de Antena 3

„Domnul Augustin Lazăr declară că nu-l cunoaște pe domnul Iulius Filip. Credeți-mă că nu avea cum, mai ales în funcția dânsului, nu avea cum să nu-l cunoască, să nu uităm că totuși Iulius Filip a primit medalie de la președintele polonez, nu avea cum să nu-l cunoască. În perioada când era arestat, deținuții politici se puteau număra pe degete, deci nu erau pușcăriași de drept comun. Cei care se revoltau împotriva comunisului, credeți-mă că nu au fost așa mulți. Deci, în perioada aceea era Iulius Filip, era Radu Filipescu, deci chiar pe o mână puteam să-i numărăm pe cei care au fost. Acolo nu pot să comentez că are vreo vină Augustin Lazăr, că Securitatea stabilea, nu-i acord nicio vină, dar putea să spună adevărul: «da, știam cine este, dar dicta Securitatea» și era foarte ușor, foarte simplu. Și noi am fost condamnați în 1987, ca urmare a evenimentelor de la Brașov, a fost un proces care nu avea nicio treabă cu procurorii sau judecătorii care au participat atunci la proces, pentru că procesul a fost comandat politic, ei doar au citit niște foi care le-au fost puse în față”, a detaliat Marius Boeriu.

Citește și: Liviu Dragnea îl torpilează pe Klaus Iohannis! Îl refuză pe șeful statului

Totodată, președintele Asociației 15 Noiembrie 1987 a adăugat că nu crede că Societatea Timișoara îi va retrage premiul „Speranța”, acordat lui Augustin Lazăr recent și astfel își va pierde din „credibilitate”.

„Nu cred că Societatea Timișoara îi va retrage acest premiu, deși ar trebui, sigur. Este o treabă destul de delicată la ora actuală. Augustin Lazăr a fost cine a fost, dar noi ca organizație susținem demersurile din justiție, și noi cerem libertatea justiției. Este delicată, foarte delicată problema. Acest scandal îi pică bine lui Tăriceanu și lui Dragnea, cred că dau din coadă, pe mine nu mă bucură. Eu sunt pentru justiție și pentru fără penali în sistemele de conducere ale țării. Cred că va fi afectată imaginea Societății Timișoara dacă nu retrage premiul, societatea civilă o să intre sub un semn de îndoială, credibilitatea Societății Timișoara și este păcat, pentru că mai aveam un reprezentant al societății civile, dar se pare că societatea civilă din România a cam murit”, a precizat Marius Boeriu.

Citește și: Liviu Dragnea a dat cărțile pe față! Cine e cel mai bun ministru din Guvern

Asociația 15 Noiembrie 1987 solicită, într-o scrisoare deschisă, Societății Timișoara să retragă premiul "Speranța" acordat procurorului general Augustin Lazăr, pe care-l acuză de poliție politică și îl cataloghează drept "un procuror de tip comunist, implicat în acțiuni represive".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.