Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Austriei sparge gheața în plan diplomatic

Președintele Austriei, Heinz Fischer, va întreprinde o vizită de trei zile în Iran începând din 7 septembrie, fiind primul șef de stat european care merge la Teheran în ultimul deceniu, a anunțat joi biroul său, citat de agenția Xinhua.

Fischer va fi însoțit de o delegație de rang înalt, din care vor face parte vicecancelarul Reinhold Mitterlehner, ministrul de externe Sebastian Kurz și președintele Camerelor economice federale Christoph Leitl. Ei se vor întâlni cu omologi ai lor de rang înalt din domeniile economic, științific, cultural și mass-media.

Se spune că vizita, care a fost amânată de mai multe ori, a depins de succesul acordului privind programul nuclear iranian dintre Teheran și marile puteri.

Ca urmare a acordului istoric, încheiat săptămâna trecută la Viena, președintele iranian, Hassan Rohani, i-a telefonat lui Fischer pentru a-i mulțumi pentru găzduirea negocierilor, estimând că vizita în Iran a șefului statului austriac va duce la o nouă etapă a relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

Xinhua notează că, ani de zile, Austria a fost un capăt de pod între Iran și Europa. La Viena se află și sediul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), care răspunde de monitorizarea și verificarea angajamentelor luate de către Iran în baza acordului privind programul său nuclear.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.