Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele BERD laudă guvernul Ponta

Potrivit Bloomberg, într-un interviu despre situația dificilă cu care se confruntă statele din Europa de Est ca urmare a slăbirii economiei zonei euro și a sancțiunilor economice impuse de Rusia, președintele BERD Suma Chakrabarti a declarat despre România că este un exemplu pozitiv, un stat care are un guvern puternic, capabil să impună reformele structurale necesare și care de altfel a și făcut acest lucru.

Chakrabarti a afirmat că reformele guvernului de la București au încurajat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare să impulsioneze creditarea în România. De asemenea, acesta a mai declarat că în 2015 BERD are de gând să demareze proiecte în valoare de 8 miliarde de euro în zonă, principalele destinații fiind România, Turcia, Polonia și Ucraina.

„BERD, care a oprit finanţarea unor noi proiecte în Rusia după ce aceasta a anexat Peninsula Crimeea, doreşte să îşi extindă proiectele în alte ţări printre care se numără România, Polonia şi Ucraina. BERD intenţionează să investească 8 miliarde ce euro (10 miliarde de dolari) în 2015, beneficiarul principal fiind Turcia", a declarat președintele BERD.

Chakrabarti susţine că ţările care au un guverne puternice, capabile să impună reformele structurale necesare reprezintă noul suflu al Europei.

„România este exmplu bun de ţară care a reuşit să îşi implementeze reformele, lucru care determină BERD să intensifice creditările în această zonă”, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.