Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CCR, vizită controversată în Rusia: a încălcat avertismentul Ministerului de Externe

rtv.net
valer dorneanu

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, efectuează o vizită în Rusia, la invitația Curții Constituționale de la Sankt Petersburg. Această vizită este una controversată, pentru că Ministerul de Externe i-a recomandat președintelui CCR să evite o deplasare în Rusia.

Citește și: Dragnea LAUDĂ grațierea pentru abuz în serviciu: 'Un pas important, ieșirea din abordarea tenebroasă'

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a declarat Valer Dorneanu, pentru Digi 24, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut şi de Valer Dorneanu. "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite".

Vizita lui Valer Dorneanu în Rusia vine într-o perioadă extrem de agitată la Curtea Constituțională, în care sunt așteptate atât verdictul în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi, cât și un răspuns la sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe legile justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.