Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele comisiei de anchetă ONU asupra violențelor din Fâșia Gaza a demisionat

fasia gaza

Preşedintele Comisiei de anchetă a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului asupra violenţelor din Fâşia Gaza, profesorul american David Crane, a demisionat din "motive personale", a anunţat miercuri Consiliul, transmite AFP preluată de Agerpres.

Ambasadorul sloven Vojislav Suc, care prezidează în prezent Consiliului pentru Drepturile Omului (CDO), i-a acceptat demisia şi urmează să numească un nou preşedinte al Comisiei, alcătuită, de asemenea, din Sara Hossain (Bangladesh) şi Kaari Betty Murungi (Kenya), potrivit unui comunicat oficial.

Fost procuror-şef al Tribunalului special privind Sierra Leone, David Crane a fost numit la 25 iulie pentru a ancheta asupra violenţelor petrecute din luna martie în Fâşia Gaza unde cel puţin 171 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene.

Comisia de anchetă a fost înfiinţată la 18 mai după o rezoluţie a CDO al Naţiunilor Unite, împotriva poziţiei SUA care s-au retras luna următoare din Consiliu, pe care l-au numit "o cloacă" antiisraeliană.

Comisia de anchetă este aşteptată să îşi prezinte raportul final în martie 2019.

CDO a fost creat în 2006 pentru a promova şi a proteja drepturile omului în întreaga lume, dar rapoartele sale au contrazis frecvent priorităţile americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.