Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de Apărare a PNL îi cere lui Dragnea să ia mâna de pe SPP și SRI: Subordonarea serviciilor e viitorul obiectiv al lui Dragnea

orban raetchi

Președintele Comisiei de Apărare a PNL, deputatul Ovidiu Raețchi, a tras un semnal de alarmă în privința atacurilor lui Liviu Dragnea la adresa specialiștilor din sistemul de informații și de protecție din cadrul SRI sau SPP, punctând că, în contextul preluării președinției Uniunii Europene de către România, aceste organisme au obiective extrem de dificile si au nevoie de liniște.

„La ora actuală, SPP și SRI sunt atacate constant de către Liviu Dragnea și PSD, amenințate cu comisii de anchetă, vizate de schimbări de legi. E foarte neinspirat că niște structuri care vor asigura protecție sutelor de demnitari care ne vor vizita după preluarea președinției UE să fie supuse unor atacuri politice exact în momentul de maximă solicitare profesională. Reamintesc că, pe diferite paliere, de protecția demnitarilor care vor vizita țara noastră în contextul preluării președinției Uniunii Europene de către România se vor ocupa SPP, și în anumite contexte SRI sau SIAS. Și va fi o sarcină grea, un efort logistic și de resurse umane important. Este obligatoriu ca toate structurile de protecție sau informații să fie tratate corect, cu respect pentru profesioniștii care lucrează acolo. Nu este acceptabil ca un politician, oricare ar fi el, să favorizeze o structură pe care o consideră fidelă. Trebuie învățat din lecția DIPI. Denigrarea și atacarea instituțiilor de siguranță națională în vederea subordonării lor de către Liviu Dragnea, așa cum acesta incearca să facă și cu justiția, este constantă și reprezintă viitorul obiectiv al PSD. Mutarea SIE și SPP în subordinea ministerelor controlate politic - MAE și MAI - sau înființarea unei autorități pentru interceptări în subordinea parlamentarilor se înscriu în această logică”, a spus Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

„Solicit lui Liviu Dragnea și PSD să înțeleagă că președinția UE aduce responsabilități majore și în zona de protecție și informații. Și că în perioada care urmează - foarte încărcată pentru instituțiile de informații și protecție pe fondul misiunilor în context UE - ar fi absolut iresponsabil să le afectezi munca prin șicane politicianiste”, a adăugat Raețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.