Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de revizuire a Constituției: Liberalii nu prea le au cu caracterul

constitutie, constitutia

Social-democrații îi acuză pe liberali de lipsă de caracter cu privire la revizuirea Constituției. Președintele comisiei parlamentare create special pentru Revizuirea Constituției susține că liberalii blochează lucrările și nici nu vor să spună public că nu își mai doresc revizuirea acesteia.

,,Din păcate, astăzi, în prezenţa a 15 colegi nu am putut ţine şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei. Avem şi prezenţa, la noi au lipsit trei oameni, la colegii liberali au lipsit doi, situaţie care ne-a pus în imposibilitatea să discutăm şi aprobăm ordinea de zi. Este adevărat că pe ordinea de zi aveam două puncte importante, propunerea colegilor liberali care ar dori să luam totul de la zero şi care ar dori să începem discuţia de la principii şi teze, propunere pe care aş fi vrut să o pun în discuţie şi să o aprobăm sau respingem şi propunerea colegilor mei de la PSD care doresc continuarea lucrărilor Comisiei, sigur pregătirea unui raport, analizarea amendamentelor care au fost respinse şi scoaterea unora din text declarate neconstituţionale. Eu cred că politica colegilor din opoziţie este o atitudine, pe care încerc să o înţeleg măcar din punct de vedere politic pentru că juridic nu avem cum să o înţelegem. Chiar nici nu ştiu în ce termeni să judec poziţia PNL conform căreia surprinzător o parte din colegi de la PNL care au semnat, au votat şi au susţinut un proiect cu 128 de amendamente, în acest moment s-au răzgândit şi nu îl mai doresc. Până la urmă deciziile politice ale partidelor, unele inexplicabile nu le judec eu, le judecă populaţia ţării. Eu pot să spun că îmi pare foarte rău că nu am putut să ţinem şedinţa şi că se doreşte amânarea sine die a discuţiilor în speranţa, deşartă spun eu, a apariţiei altor vremuri politice.

Am discutat cu Biroul Comisiei ca, la începutul lunii iunie, să stabilim un nou termen pentru a convoca Comisia. Sper să vină toţi colegii, să fie cvorum şi să putem dezbate problemele.

Chestiunea este specială pentru că această Comisie nu poate lucra decât într-un cvorum de două treimi şi cu votul a două treimi iar dacă colegii noştri liberali nu se prezintă, nu putem vota şi chiar dacă vin toţi deciziile nu se pot lua decât în prezenţa a două treimi ceea ce  înseamnă 16 voturi pentru. Noi suntem zece la PSD, ei sunt nouă şi vă daţi seama că, dacă nu se ajunge la un acord politic nu o să putem continua la infint lucrările Comisiei în acest mod. Sper ca în perioada aceasta de o lună de zile, până vom avea o nouă întâlnire a Comisiei, deciziile politice să fie în spiritul a ceea ce am discutat în doi ani şi jumătate, în sensul că ceea ce am votat în doi ani şi jumătate  finalizăm printr-un proiect folositor pentru ţară.

Mă adresez liderilor PNL să nu uite că unii chiar au semnat proiectul aprobat, iar acum caută explicaţii necredibile doar-doar nu se va observa cât de schimbătoare le sunt deciziile şi cât de iresponsabile.

Dacă colegii liberali se răzgândesc şi revin la sentimente mai bune, în sensul în care să putem discuta şi pregăti un raport, cu eforturi inclusiv în perioada de vară, putem să finalizăm acest lucru.

Sincer, nu mai sunt la fel de optimist cum am fost la începutul lucrărilor. Încă ceva, mi se pare total lipsită de fair play atitudinea unor membri ai comisiei care, pe lângă faptul că prin poziţia lor

paralizează proiectul, se mai găsesc să facă declaraţii politice mult prea departe de adevăr. Sincer, mă aşteptam la mai mult caracter’’

Declarația senatorului Ioan Chelaru vine după ce liberalii prin vicepreședintele aceleiași comisii au acuzat Puterea de ipocrizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.