Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei pentru Cultură a făcut un apel către premierul Viorica Dăncilă: 'TVR să vină cu un raport pentru anul 2018'

gigel stirbu

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a făcut, miercuri, un apel către premierul Viorica Dăncilă pentru a sesiza Parlamentul, astfel încât TVR să vină cu un raport al activității pentru anul 2018, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Eugen Teodorovici îi dă prima sarcina noul preşedinte al ANAF! Ce va avea de făcut Mirela Călugăreanu

„Am apelat la dumneavoastră pentru a trage un semnal de alarmă și a-i solicita public doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să sesizeze Parlamentul prin colegii domniei sale din Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru a pune pe ordinea de zi raportul de activitate al acestei instituții pe anul 2018, pentru ca toți cetățenii României să vadă situația în care se regăsește această instituție extrem de importantă pentru o democrație. Vă reamintesc că această doamnă, doamna Doina Dragnea pot să îi spun, este plătită cu bani foarte mulți din banii cetățenilor, din taxele și impozitele tuturor cetățenilor din România. Ceea ce se întâmplă acolo, semnalele pe care le avem din această instituție publică a statului român ne fac să tragem concluzia că este imperios necesar ca această doamnă să plece de la conducerea acestei instituții. Este o persoană toxică, este o persoană nocivă pentru echilibrul jurnalistic din această instituție”, a declarat Gigel Știrbu.

Citește și: Vești importante pentru toți pensionarii! Ce se va întâmpla de la 1 septembrie

Directorul general al Televiziunii Publice, Doina Gradea, a fost audiată, miercuri, în Comisia pentru cultură. Aceasta a refuzat să răspundă, însă, la întrebări, invocând lipsa de cvorum a ședinței.

„Astăzi am avut ședința săptămânală a Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților. Pe ordinea de zi a fost audierea președintelui director general al Televiziunii Române. Astăzi alături de colegii mei, cei care au binevoit să participi la aceasta audiere am trăit un moment pe care nu aș fi crezut că un parlamentar sau un simplu cetățean al României îl poate trăi. Doamna Doina Gradea a refuzat să răspundă tuturor întrebărilor pe care i le-am adresat referitoare la politizarea acestei instituții, care s-a văzut în campania electorală de la europarlamentare. A refuzat să răspundă întrebărilor colegilor mei despre cheltuirea banilor publici de către această instituție, menționând faptul că această Comisie, astăzi nu are cvorum. I-am explicat că degeaba colegii domniei sale din PSD boicotează această comisie cu gândul ca noi să nu reușim să îi adresăm întrebări despre cheltuirea banilor publici și despre politizarea acestei instituții, pentru că regulamentul Camerei Deputaților spune că o comisie poate să funcționeze și fără cvorum în situația în care nu ia decizii sau nu votează anumite avize sau proiecte legislative”, a afirmat președintele Comisiei pentru Cultură, Gigel Știrbu.

Citește și: Lovitură pentru Paraziții! Ce despăgubiri vor polițiștii pentru piesa ’Antimiliție’ .

Audierea președintelui TVR în Comisia pentru Cultură a avut loc la solicitarea partidelor din Opoziție, după ce fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent la emisiunea Viața Satului în timpul campaniei electorale, iar televiziunea nu a respectat legislația îs acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.