Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: 'Am rămas fără medicamente. Noi numărăm în fiecare zi 142 de morți din patologia oncologică'

evz.ro
bolnav plaman transplant cancer

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat, joi, după anunțul lui Ludovic Orban că nu mai sunt bani pentru programele din sănătate și salarii, că situația este într-adevăr dezastruoasă și că asociațiile au semnalat asta încă de anul trecut, informează Mediafax.

Citește și: VIDEO - Protest la Spitalul de Urgență Craiova: angajații vor căldură în spital și medicamente pentru bolnavi

"Situația reală este dezastruoasă, dezastru pot spune, încă de anul trecut trăgeam semnale de alarmă privind subfinanțarea crasă a sistemului de sănătate, iar doamna Pintea m-a acuzat că dezinformez opinia publică. Într-adevăr bugetele spitalelor au rămase înghețate încă de pe vremea domnului Ponta. S-au mărit salariile pe bună dreptate și noi am susținut mărirea salariilor, dar bugetele nu au mai fost mărite. Pentru acest lucru noi am avut de suferit, pacienții, pentru că nu am avut acces la toate medicamentele necesare, iar acum dezastrul este finalizat printr-o dispariție majoră a medicamentelor din România, deoarece doamna ministru a avut o politică de prețuri dezastruoasă, așa cum a condus și sistemul de sănătate. Cel mai mic preț din Europa, o măsură populistă, dar am rămas fără medicamente…", a declarat Cezar Irimia, la Antena 3.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România a acuzat-o pe Sorina Pintea că a ignorat complet avertismentele asociațiilor.

"Efectele le simțim încă de la început de an, când am tras semnale de alarmă, am depus memorii la doamna ministru, ne-a ignorat total. Iar noi numărăm în fiecare zi 142 de morți din patologia oncologică și este statistică europeană, doar de statistică aceea ne putem lega, deoarece realitatea este mult mai gravă și doamna ministru minte cum respiră. Îmi cer scuze că folosesc asemenea cuvinte, dar ne-am săturat de ipocrizie și totul este pe viață noastră și pe banii noștri", a completat Cezar Irimia.

Reacția președintelui Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că, în prezent, nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate. „Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a fost completat de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii. „Nici de salarii. E vorba de aproximativ 4 miliarde de RON”, a spus Victor Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.