Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele FPTR: Din păcate, statul gestionează probleme importante pentru turism cu indiferență, neglijență

frunza turism carpatian garden

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat, marți, că statul român gestionează ''poate cu indiferență, neglijență'' probleme importante pentru acest domeniu, dând exemplu Spitalul Clinic Județean de Urgențe Constanța unde turiștii cu probleme medicale ''sunt nevoiți să aștepte șapte-opt ore'' pentru a fi consultați, conform Agerpres.

Reprezentantul FPTR a afirmat că autoritățile de control de pe litoral trebuie să aibă în vedere nu doar obligațiile agenților economici, ci și pe cele ale instituțiilor statului. ''Dacă sunt probleme ce privesc autoritățile publice locale, pe partea noastră a hotelierilor suntem mult mai bine pregătiți. (...) Dar ce facem cu iluminatul public care nu ne aparține, cu spațiile verzi? Sunt foarte multe probleme care poate ne privesc pe noi. Mi se pare corect ca cetățeanul să fie tratat corect și din punct de vedere turistic, dar și din alte puncte de vedere, transport, sănătate etc. (...) De ce nu vedem noi lucrurile și din punctul de vedere al obligațiilor pe care le are statul și care este mult în urmă. Problema unui spital nou în Constanța nu este doar urgentă, ci vitală. Noi am avut contracte cu externul, în care am fost întrebați ce unități sanitare sunt în județul Constanța. (...) Cade și energia electrică, nimeni nu răspunde, avem foarte multe. (...) Voi vedeți ce are mediul privat, dar să vedeți și câte probleme sunt acolo, în gestiunea statului'', a spus Mohammad Murad, la o întâlnire organizată de FPTR în stațiunea Mamaia, cu participarea agenților economici și a reprezentanților autorităților locale.

Prezent la discuții, senatorul PSD Nicolae Moga a subliniat că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se confruntă cu serioase probleme în special în sezonul estival. ''Vreau să vă informez că în luna iulie au fost la UPU Constanța, singura Unitate de Primiri Urgențe, pentru că Spitalul Mangalia are un CPU, Spitalul Cernavodă are un fel de CPU. Din cele 11 unități spitalicești este singura care funcționează. Total prezentări la UPU în luna iulie, 12.795, dintre care 2.451 de copii. Spitalul Județean Constanța are 1.200 de locuri. Internări — 3.141, din care 653 de copii. Cu 70% din ambulanțe cu peste un milion de kilometri, cu un minus de 20 de doctori de urgență. (...) Constanța este capitala de vară a României și este obligată să asigure asistența medicală atât a turiștilor, cât și a constănțenilor'', a susținut parlamentarul.

Președintele FPTR i-a menționat acestuia că prioritățile oricărei țări ar trebui să fie domeniile cu privire la sănătate și educație. ''Nu pot să nu spun. În condițiile în care sănătatea, care reprezintă numărul unu pentru orice țară ca și învățământul, vreau să vă pun o întrebare. Partidul dumneavoastră (...) a votat dublarea pensiilor. Nu era mai important să schimbăm salvările în România cu banii respectivi, să facem unități sanitare mai pregătite pentru sănătatea cetățenilor? Iar azi e o problemă foarte majoră. (...) Avem niște priorități foarte importante. Nu e normal ca în România să nu avem salvări de prim ajutor cu medic, când fiecare secundă contează pentru viața unui om. (...) Trebuia o dezbatere publică despre prioritățile noastre, ce era mai important. Dublarea pensiilor pentru demnitari, mărire urgentă pentru parlamentari sau să cumpărăm sute de salvări de care au nevoie județele? Aș vrea să fim corecți și cu adevărat serioși și cu adevărat în slujba oamenilor. (...) Din păcate, statul gestionează probleme importante poate cu indiferență, neglijență'', a spus Murad.

Senatorul social-democrat a afirmat că indiferent de guvernare, el susține construirea unui spital regional la Constanța. ''Și eu vreau să fiu corect. Am spus că reprezint cetățeanul constănțean și voi fi în opoziție cu toate autoritățile, inclusiv cu Guvernul, cu politicul, atât timp cât eu o să susțin din toate puterile mele construcția acestui spital'', i-a răspuns Nicolae Moga reprezentantului FPTR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.