Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Franței deschide un conflict cu Israelul: Critici vehemente alături de șeful AEP

israel colonii

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, au respins cu fermitate marţi, la Paris, noua lege adoptată de Israel care ar urma să îi permită să îşi însuşească noi teritorii palestiniene în Cisiordania ocupată, transmite AFP.

"Într-o sfidare flagrantă a dorinţelor comunităţii internaţionale (...), guvernul israelian a prezentat ieri (luni - n.r.) un proiect de lege în Knesset care autorizează furtul de teritorii palestiniene private în favoarea coloniştilor şi care legalizează retroactiv coloniile pe toate teritoriile palestiniene ocupate din 1967, inclusiv Ierusalimul de Est", a denunţat Abbas, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

"Această lege contravine dreptului internaţional", a insistat el alături de preşedintele francez în cadrul unei declaraţii comune.

Adoptată în noaptea de luni spre marţi de Parlamentul israelian, legea permite statului israelian să îşi însuşească, fără a oferi compensaţii, terenuri private palestiniene pe care israelienii au construit fără autorizaţie în Cisiordania ocupată. Legea ar urma să îi protejeze de asemenea pe colonişti de evacuări precum cea de săptămâna trecută din colonia 'sălbatică' Amona, conform iniţiatorilor ei.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Evocând de asemenea "ultimele declaraţii ale guvernului israelian privind construirea a mii de locuinţe în teritoriile noastre ocupate din 1967", Abbas a spus: "Este o agresiune împotriva poporului nostru şi la care ne vom opune în instituţiile internaţionale".

"Cred că Israelul şi guvernul său pot să revină asupra acestui text şi pot să dea înapoi", a declarat la rândul său Francois Hollande, care s-a declarat alarmat de această "accelerare a colonizărilor", "acoperite de acum de un cadru legal deoarece Parlamentul israelian, ieri, a adoptat o lege care, dacă va fi confirmată de Curtea Constituţională, ar avea drept consecinţă legalizarea coloniilor sălbatice".

Citește și: Șeful MI6 dezvăluie cine e personajul ‘Q’ din filmele cu James Bond

El a subliniat că legea ar conduce la "o anexare de facto a unor teritorii ocupate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.