Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Germaniei, vizită istorică în Rusia: Steinmeier se întâlnește cu Putin și Gorbaciov

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele Frank-Walter Steinmeier va deveni primul şef de stat german în şapte ani care vizitează, miercuri, Rusia, când urmează să poarte discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin şi se va întâlni separat cu activişti pentru drepturile omului, informează dpa, scrie agerpres.ro

Tensiunile dintre Berlin şi Moscova s-au amplificat în urma acţiunilor Rusiei în criza din Ucraina, iar vizita lui Steinmeier a fost în mod deliberat programată să fie scurtă şi fostul ministru de externe se va întoarce la Berlin joi dimineaţă. 

Motivul oficial al vizitei este de a asista la predarea de către guvernul rus a dreptului de proprietate asupra catedralei Sf. Petru şi Paul din Moscova (restaurată şi redeschisă în 1998 după 60 de ani n.r.) către Biserica Evanghelică Luterană a Rusiei, ca parte a festivităţilor de celebrare a 500 de ani de la Reformă. 

Steinmeier, având un rol ceremonial ca şef al statului, cu puţine puteri în comparaţie cu cancelarul german Angela Merkel, intenţionează de asemenea să se întâlnească cu fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.