Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele și antrenorul lui Dinamo Zagreb, arestați pentru fraudă fiscală

dinamo zagreb

Zdravko Mamic, președintele clubului de fotbal Dinamo Zagreb, și fratele său mai mic Zoran, antrenorul multiplei campioanei croate, au fost arestați sâmbătă de poliție sub acuzație de fraudă fiscală estimată la mai multe milioane euro, relatează AFP.

Cei doi frați au fost reținuți la graniță, după ce au revenit din Slovenia, unde campioana en titre efectuează un stagiu de pregătire.

''După ce au fost informați de avocații lor că parchetul a cerut reținerea lor pe durata anchetei, Zdravko și Zoran Mamic au decis, pentru liniștea echipei și a clubului, să revină în Croația pentru a răspunde tuturor întrebărilor și să-și probeze nevinovăția'', se arată în comunicatul lui Dinamo Zagreb.

Biroul național de luptă împotriva corupției susține că frații Mamic, cât și un înalt oficial al federației croate, Damir Vrbanovic, și inspector al direcției de impozite sunt suspectați de fraudă fiscală, de dare și primire de mită.

Prejudiciul cauzat clubului este estimat la 16 milioane euro, iar bugetul de stat a pierdut circa 1,6 milioane euro. Poliția a percheziționat deja joi casele fraților Mamic, sediul clubului și al federației croate de fotbal.

Dinamo Zagreb a câștigat ultima ediție de campionat și are 17 titluri în palmares începând cu sezonul 1992/1993, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.