Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ICCJ, ieșire FĂRĂ PRECEDENT: atac extrem de dur la adresa lui Tudorel Toader

qmagazine.ro
iulia cristina tarcea

Președintele ICCJ, Cristina Tarcea, a lansat un atac foarte dur la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ea susține că nu poate să comenteze ”cine, cât înțelege și cât poate să înțeleagă”, asta după ce ministrul Justiției o acuza pe Tarcea că face politică.

"Hai să fim sinceri şi să dăm lucrurile pe faţă. Probabil că şi dumneavoastră sunteţi conştienţi, nu numai eu, că a venit sezonul la revocări şi la ICCJ. Pentru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce priveşte un judecător, s-a pus în mişcare, pur şi simplu, marea maşină a manipulării. Mi se impută faptul că am făcut presiuni asupra judecătorilor datorită împrejurării că i-am rugat în timpul vacanţei judecătoreşti să termine de redactat, de motivat hotărârile restante. Subliniez, hotărârile restante. De ce spun că este o manipulare? Dumneavoastră cunoaşteţi că în data de 1 martie a fost analizată în cadrul CSM candidatura fostului preşedinte al secţiei penale pentru a fi reînvestit în funcţie, iar unul dintre motivele pentru care CSM a respins această candidatură a fost şi faptul că nu a sesizat IJ pentru redactarea hotărârilor restante. Să înteleg de aici că CSM a făcut o presiune asupra judecătorilor?", s-a întrebat Cristina Tarcea.

”Nu cred că domnul ministru al Justiției se coboară până la nivelul meu. Nu pot eu să comentez cine, cât înțelege și cât poate să înțeleagă. Intenția mea a fost să le transmit tuturor factorilor politici să se țină cât mai departe de lumea judiciară. Dacă asta înseamnă că fac politică, atunci fac politică”, a spus Cristina Tarcea.

Ea a spus că un al doilea argument este că înainte cu două zile de anunţul său privind termenul pe care magistraţii îl au pentru a motiva deciziile restante, Inspecţia Judiciară a cerut tuturor instanţelor din ţară, inclusiv Înaltei Curţi, să prezinte situaţia hotărârilor restante. "Să înteleg de aici că IJ a facut presiuni asupra judecătorilor? Exact acelaşi lucru am făcut şi eu", a afirmat Tarcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.