Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk: 'Uniunea Europeană este de partea Irlandei în privința Brexit'

reuters
donald tusk

Președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi, în urma unor discuții cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson și cel al Irlandei, Leo Varadkar, că Uniunea Europeană este de partea Irlandei în cadrul discuțiilor privind Brexit, potrivit CNN, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Tusk a adăugat că susținerea Uniunii pentru Irlanda este crucială, întrucât Irlanda este un stat mic, iar circumstanțele actuale fac Dublinul foarte vulnerabil. El a mai spus că, din aceste cauze, Irlanda are nevoie de sprijin, atât din partea autorităților de la Bruxelles, cât și din partea statelor mari din Blocul comunitar, precum Germania și Franța.

Irlanda este singura țară care are graniță terestră cu Marea Britanie. Granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord s-a aflat la originea unui conflict care a durat mai multe decenii.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

Premierul britanic Boris Johnson, care și-a prezentat miercuri propunerile privind modificarea Acordului de Brexit, susține că în niciun caz nu vor exista controale vamale la sau în apropierea frontierei Irlandei cu regiunea britanică Irlanda de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.